Четири измежду най-големите онлайн издатели в България - bTV Media

...
Четири измежду най-големите онлайн издатели в България - bTV Media
Коментари Харесай

4 от най-големите онлайн издатели в България напускат браншовото сдружение IAB

Четири всред най-големите онлайн издатели в България - bTV Media Group, Net Info (част от Нова Броудкастинг), Investor Media Group и OLX (част от онлайн колоса Naspers) са подали молби за овакантяване на браншовото съдружие " Интерактив адвъртайзинг бюро България ", което единствено по себе си е представител на Interactive Advertising Bureau, организация която в огромна степен диктува стандартите и новостите в онлайн рекламата по света. Пред " " в общо мнение четирите компании показват:

" bTV Media Group, Investor Media Group, " НетИнфо " и OLX Group България подадоха заявление за овакантяване на IAB България.

Издателите считат, че има потребност от изчерпателен и експертен диалог за развиването на цифровия пазар с оглед характерните за тях аспекти на рекламно-технологичната екосистема.

Четирите компании остават ангажирани с всички тематики от интерес за общността на рекламодателите, информационните организации и издателите в България. "

bTV Media Group напуща и управителния съвет на организацията, на който е член досега.

Фактът, че компании, които са част от огромни интернационалните групи като CME, United Group и Naspers, а Investor Media Group е представител на Bloomberg за България, напущат сдружението, сигурно няма да има удобен резултат върху репутацията му. В международен и европейски мащаб IAB и неговите асоциирани сътрудници, какъвто е и IAB България, сплотяват най-големите онлайн медии и софтуерни компании, занимаващи се с интернет реклама, а на някои пазари и някои от най-големите организации.

През последните години IAB България одобри за членове и рекламодатели по-малки организации и инфлуенсъри. Тези промени показва и " 24 часа " като възможна причина за напускането на 4-те компании.

След напускането на четирите компании, в асоциацията остават издателите Media Group Bulgaria (24chasa.bg и други), NEG (bg-mamma.com), Jobs.bg, както и по-малки онлайн издатели като Economedia (capital.bg, dnevnik.bg), Brand Media (economic.bg), MaistorPlus, Manager.bg, Offerista Group Bulgaria (broshura.bg), SBB Media (rozali.com и други), View Sofia и " Булевард България ".

Други онлайн издатели като Dir.bg, Mail.bg, Sportal Media Group, Webground (actualno.com), Webcafe, Rezon Media Group (fakti.bg) и Web Media Group (news.bg, money.bg и други) или в никакъв случай не са били членове на IAB България, или са напуснали сдружението през годините. Технологичната рекламна мрежа EasyAds също напусна сдружението.

Според информацията на " 24 часа " причина за напускането е взаимен план сред IAB България и Националения съвет за саморегулация (НСС), който е имал за цел да прави мониторинг върху онлайн рекламата и потреблението на инфлуенсъри.

Ръководството на IAB България оповестява, че са стартирани диалози с четирите компании за оставането им в организацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР