Четири деца и девет жени, от които шест на по

...
Четири деца и девет жени, от които шест на по
Коментари Харесай

Четири деца и шест възрастни жени са сред 13-те освободени израелски заложници

Четири деца и девет дами, от които шест на по над 70 години, са в формалния лист на заложниците, освободени през днешния ден по силата на съглашение сред Израел и ислямистката палестинска формация " Хамас ".

В документа, оповестен от службата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция, се загатват имената на 13 заложници. Сред тях е 34-годишна майка с двете си дъщери, на 2 и 4 години, жена на 85 години и семейство от три генерации - баба, нейната щерка и внук.


Освободените от " Хамас " заложници дойдоха през днешния ден на израелска територия и им бяха направени медицински проучвания, заяви израелската войска. " Служители на специфичните сили на армията и израелското разузнаване са сега с освободените заложници ", се споделя в официалното съобщение.

Първите 39 палестински дами и деца са освободени от израелски затвори и скоро ще се съберат със фамилиите си, заяви представител на катарското външно министерство, представен от ДПА. Информацията бе доказана и от палестинска неправителствена организация.

По информация на Катар, който бе медиатор в съглашението за замяна на израелски заложници против палестински пандизчии, през днешния ден са били освободени също по този начин 10 тайландски жители и един филипински жител.

Според израелската телевизия множеството от пуснатите на независимост израелски заложници са от кибуца Нир Оз и са били отвлечени на 7 октомври от " Хамас " и други групировки, които направиха най-голямото нахлуване в историята на Израел. То беше осъществено в граничния регион до линията Газа.
Над 1200 души бяха убити, в това число минимум 850 цивилни. Около 240 заложници, израелци и чужденци, бяха отведени в Газа. Това е едно от най-масовите отвличания в актуалната история.

Най-малко 50 от заложниците се чака да бъдат освободени според съглашението. В подмяна на това Израел ще пусне от пандиза 150 палестинци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР