Четиресет и един мигранти са загинали при потъване на лодката

...
Четиресет и един мигранти са загинали при потъване на лодката
Коментари Харесай

Най-малко 41 мигранти загинаха при потъване на лодка край бреговете на Тунис

Четиресет и един мигранти са починали при поглъщане на лодката им край крайбрежията на Тунис, заяви Организация на обединените нации. Трима души са избавени, съобщи ДПА.

Лодката потънала край пристанищния град Сфакс в четвъртък вечер, обявиха Международната организация по миграцията (МОМ) и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Първоначално бреговата защита заяви, че са се удавили 20 мигранти от Субсахарска Африка. Неин представител съобщи пред ДПА, че са открити телата на 10 мъже, девет дами и бебе.

Тунизийският бряг се трансформира в нормална насочна точка за хиляди мигранти, търсещи по-добър живот в Европа. Миналия месец починаха минимум 39 мигранти от две лодки, а през юни предходната година починаха минимум 60 в лодки, които потънаха край Сфакс.

Всяка година хиляди мигранти рискуват с рисковото пресичане на морето от Тунис и Либия към Европа. През 2019 година при сходен опит са починали над 1200 души по данни на МОМ. За предходната година в Италия са пристигнали от Тунис с лодки минимум 12 000 мигранти по данни на Тунизийския конгрес за стопански и обществени права.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР