Честваме 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев.

...
Честваме 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев.
Коментари Харесай

Честваме 100 години от рождението на Апостол Карамитев

Честваме 100-годишнината от рождението на огромния български артист Апостол Карамитев. " Любимец 13 ", " Рицар без ризница ", " Сватбите на Йоан Асен " са единствено част от филмите, с които си спомняме за него.

Юбилеят беше посрещнат с прожекции на филми с присъединяване на Апостол Карамитев, а в Народния спектакъл единствено на днешния ден билетите за представленията на сцената, която носи неговото име, бяха на специфични цени.

" Това просто и вълшебно нещо, което е животът - човек би трябвало колкото се може по-честно, по-умно и по-запълнено да изживее ", споделяше огромният артист. Едни от последните му думи като че ли са урок по смисъл. Онзи, който Апостол Карамитев търси във всичко. Сега по стъпките на артиста върви неговият наследник Момчил.

" Най-важният урок - когато правиш нещо, би трябвало да бъде забавно и занимателно, с цел да можеш да вкараш и съществена концепция. Дори да играеш нещо историческо, би трябвало да намериш някаква допирна точка с днешния ден ", споделя Момчил Карамитев, артист и режисьор.



И в Народния спектакъл днешният ден е специфичен. Връща ни към историята на сцената, която носи името на Апостол Карамитев. Създадена е през 1968 година с помощта на напъните на артиста.

Емблематичният портрет на Апостол Карамитев, рисуван от художничката Дора Бонева, както и негова снимка, в която го виждаме в ролята на Хенрих IV посрещат феновете в деня, когато честваме неговия празник.

" Портретът на Хенрих IV ни го подари актрисата Мария Стефанова в символ на респект към артиста и тя всякога целува този портрет, влизайки в залата за зрелище ", споделя Катя Попчева, шеф отдел " Продажби и програмиране ".

Опашки за билети с понижение за представленията на тази сцена имаше от сутринта.

" Реших да уважа празника като поддържа идеята на Народния спектакъл ", споделя Николай Колев.

Българска национална телевизия също ще означи 100-годишнината на Апостол Карамитев. Утре вечер ще излъчим документален филм, основан особено за юбилея.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР