Честотата на DDoS атаките е тясно свързана със социално-политическите събития

...
Коментари Харесай

Геополитическите събития дадоха тласък на DDoS атаките


Честотата на DDoS офанзивите е тясно обвързвана със социално-политическите събития на международната сцена, откриха специалисти по кибербезопасност (снимка: CC0 Public Domain)

Геополитическото напрежение, подбудено от военният спор сред Русия и Украйна, се отразява на пейзажа на хакерските атаки. Ботнет мрежите „ не престават да се развиват с плашещи темпове “, съгласно нов отчет за сигурността на Netscout.

DDoS офанзивите са скочили внезапно преди, към и след началото на спора сред Русия и Украйна, сочи анализът. Малко по-късно „ видяхме спад в офанзивите против украински активи, защото инфраструктурата е унищожена или преместена отвън Украйна; в това време има доста нарастване на офанзивите против Ирландия “, означават създателите на документа.

Отчетлива наклонност е също „ голямото нарастване на офанзивите против Финландия откакто тази страни разгласи, че ще се причисли към НАТО “. Паралелно с това и в Тайван се регистрира скок в броя на DDoS офанзивите, което съответствува с обществените събития, свързани с напрежението сред Китай и Хонконг, регистрира отчетът.

Докато DDoS офанзивите в Северна Америка остават „ относително непрекъснати “, доставчиците на сателитни връзки „ претърпяват нарастване на мощните DDoS офанзиви “, още веднъж по отношение на военните и политическите спорове в горещите точки на земното кълбо.
още по темата
„ Като цяло, няма подозрение, че честотата на офанзивите е тясно обвързвана със социално-политическите събития на международната сцена “, заключава отчетът.

Авторите показват още, че в допълнение към упоменатите съответни страни, „ доста други страни са претърпели скок на DDoS офанзивите поради продължаващия боен спор, политическите събития и даже някои развлекателни събития, които се организират по целия свят “.

Максималната честотна лента на офанзивите е повишена с близо 60% до 957,9 Gbps, сочи анализът. Много от тези DDoS офанзиви се осъществят посредством ботнет мрежи. Организаторите им се възползват във все по-голяма степен освен от потребителски устройства със слаби системи за сигурност, само че и от пролуки в корпоративните мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР