Чести комбинации на храни, които са лоши за здраветоХората често

...
Чести комбинации на храни, които са лоши за здраветоХората често
Коментари Харесай

Чести комбинации на храни, които са лоши за здравето

Чести комбинации на храни, които са неприятни за здравето
Хората постоянно съчетават някои хранителни усети, които множеството от нас мислят, че са чудесна композиция. Ето три нормални комбинации, които в действителност са много несъответствуващи:

Чай с мляко

Независимо от това дали пиете черен или зелен чай, и двата са доста богати на антиоксиданти, които удобно въздействат върху понижаване на възпаления с невисок интензитет.

При това, зеленият чай е малко по-здравословен, тъй като има по-малко кофеин и повече потребни съставки. Но в случай че в чая прибавете мляко, без значение дали става дума за краве или растително (от соя, ориз и т.н.), протеините от млякото се свързват тъкмо с антиоксидантите и предотвратяват тяхното асимилиране. А що се отнася до млякото, в тази композиция една от главните положителни съставки на въпросната напитка, калция, не може да се употребява, защото кофеинът пречи на усвояването на калция.

Така че, в случай че желаете да добавите нещо положително в чая си, вместо мляко, изцедете лимон.

Хляб и конфитюр

Особено несъответствуваща е комбинацията от бял самун и конфитюр, тъй като простите въглехидрати, които съдържа конфитюра внезапно подвигат захарта в кръвта, а белия самун има и висок гликемичен показател. Гликемичният показател (GI) е цифрова канара, която демонстрира какъв брой бързо и какъв брой високо избрана храна може да увеличи нашата кръвна глюкоза (кръвна захар). Но не е добра и комбинацията от пълнозърнест самун и конфитюр, тъй като проучванията демонстрират, че този самун много подвига захарта.

Резките скокове на захар в кръвта повреждат панкреаса, а също по този начин водят и до енергийно неразположение, тъй като следват внезапни спадове. Вместо конфитюр, намажете хляба с масло, което съгласно по-нови проучвания, към момента е измежду здравословните храни, а също така доста ще забави темпото, с което захарта от хляба доближава до кръвта.

Салата с диетични овкусители

Салата, покрита с оцет, лимон и други сходни, само че без олио (зехтин). Ако от диетични аргументи избягвате да добавяте лой в салатата или употребявате подготвени, т.н.диетични заместители, би трябвало да знаете, че това е спънка за усвояването на доста значими хранителни съставки. Изследване, оповестено в списание „ American Journal of Clinical Nutrition “ демонстрира да вземем за пример, че извънредно потребните каротиноиди да вземем за пример, от морковите, доста по-добре се абсорбирт, в случай че добре полеете с лой салатата, а по този начин е и с други здравословни съставки, за усвояването на които се нуждаем от несъмнено количество лой.

Следователно, не се колебайте, полейте салатата си с една-две супени лъжици зехтин, тиквено олио или сходен тип здравословно масло, вместо с диетични заместители. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР