Чест е да бъда кандидат за народен представител от Старозагорски

...
Чест е да бъда кандидат за народен представител от Старозагорски
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Област Стара Загора ще бъде център на технологично икономическо развитие

„ Чест е да бъда претендент за депутат от Старозагорски район, с който съм прочувствено обвързван и тук съм израснал. Независимо от професионалното ми развиване в София, в никакъв случай не съм губил връзка с него “. Това съобщи на конференция в офиса на ГЕРБ – Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е лидер на листата с претенденти за народни представители на Коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “ в 27-и МИР – Стара Загора.
Листата е формирана от 22-ма кандидати за 45-ото Народно заседание и беше избрана от регионалния координатор на ръководещата партия Пламен Йорданов като една от най-силните в страната.
„ В листата имаме двама потвърдили се със своята работа министри. На четвърто място в нея е министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Успяхме да съберем потвърдени експерти в разнообразни сфери и младежи. С всички тях ще реализираме доста добър резултат “ – убеден е Пламен Йорданов.
„ Радвам се, че мога да бъда депутат тъкмо от партия ГЕРБ, тъй като това са хората, с които от самото начало съм работил и съм научил най-вече и знам, че тъкмо те най-вече са дали за развиването на страната. Най-добрата им визитка е работата, която са свършили “ – сподели Красимир Вълчев.
„ За да се резервира своята мощна позиция в страната по мярка на брутния вътрешен артикул, Стара Загора и районът би трябвало да бъдат център на софтуерно развиване и това е един от нашите съществени цели. Само когато имаме промишлености с висока добавена стойност, приходите ще са високи “, разяснява Красимир Вълчев. Той е уверен, че това ще се реализира с сливане на напъните на просветителните институции и Тракийския университет, който би трябвало да бъде в центъра на развиването на всички начинания. Затова министърът на образованието и науката е работил доста интензивно последната година Техническият университет в София и Минно-геоложкият университет да бъдат сътрудници на висшето образователно заведение в Стара Загора и да подкрепят софтуерното развиване на района, предвид на трансформациите, които следва да се случат в комплекса „ Марица изток “.
„ Тази тематика в подтекста на Зелената договорка ще бъде водеща за нашите съперници, само че разликата сред нас и тях е, че каквото обещаем, го изпълняваме и не можем да си позволим да приказваме лековато. Част от работните места в енергийния комплекс ще бъдат трансформирани, част от хората ще излязат от праха и калта, както те самите ми подсказаха при срещите ми с тях. Това може да стане единствено с координирана политика, с обединените старания на страната, общините, синдикатите и работодателите “ – безапелационен е лидерът на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Като образец в тази посока Красимир Вълчев уточни основания преди две седмици Институт за стабилно развиване към Тракийския университет. „ Добрата вест е, че има доста средства, ангажирани са специалисти, в това число и одобрени на интернационално равнище и ще го реализираме дружно “ – добави Красимир Вълчев. Министърът показа, че е прочувствено обвързван с комплекса „ Марица изток “, в който са работили, работят и сега негови близки, и се прави всичко допустимо той да продължи да действа оптимално дълго.
„ Зелената договорка слага някои провокации, само че упоритостта е да няма изгубено нито едно работно място. Това, което сме коментирали с сътрудниците от Министерството на енергетиката е в по-дългосрочен проект ще мислим и за прекосяването към произвеждане на електрическа енергия от водород “ – добави по тематиката министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
 В Стара Загора стартира самодейност Добър собственик бъди, след кучето си почисти! В Стара Загора стартира самодейност " Добър собственик бъди, след кучето си почисти! "
Няма потребност да обясняваме какъв брой неприятна е обстановката когато настъпим неизчистените " следи " на домашните любимци на хората, които са ги...
„ Стара Загора има капацитет и ще се трансформира в център за развиване на осведомителните технологии. Затова създадохме Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори, привлякохме Техническият университет да подкрепя образованието по IT в Тракийския университет. Стара Загора и Казанлък имат обичаи в образованието в региона на математиката, физиката и компютърните науки, само че би трябвало да се резервира и като район на образованието по медицина и земеделско развиване “ – добави Красимир Вълчев. Той увери, че това е постижимо, тъй като ГЕРБ е потвърдил, че знае по какъв начин да обвърже инструментите на политиката с задачите. Водачът на листата уточни още, че главният приоритет остава образованието, включително и висшето, както и опазването на здравето.
Лъчезар Борисов съобщи, че ще работи интензивно за развиването на стопанската система на района и изрази увереност, че през идващите години област Стара Загора ще се трансформира в индустриалното сърце на България.
„ Амбицирани сме да създадем най-малко 5000 работни места и да не загубим нито едно съществуващо. Водим сполучлива политика по създаване на индустриални зони в страната. Пример за това в Стара Загора е Индустриална зона „ Загоре “. Първите вложители са към този момент тук. Сега водим договаряния с българска компания, която желае да влага към 40 млн. лв. в зоната “ – заяви министърът на стопанската система. Той добави, че тази тактика ще бъде осъществена и на територията на бившето летище, като се резервира пистата. „ Целта ни там е да притеглим стратегически вложители, които да основават високи равнища на добавена стойност. Амбицията ни е да увеличим заплатите с още 40%, това което направихме през сегашния управнически мандат “ – разяснява претендентът за депутат от Старозагорския изборен регион.
Лъчезар Борисов акцентира, че в изискванията на пандемията българската страна е съумяла да резервира бизнеса и това се отнася и за Старозагорска област. „ Пакетът от ограничения, възлизащ на 2 милиарда лв., даде своя резултат. В област Стара Загора са подкрепени 539 микрофирми, а в границите на месец и половина 83 междинни предприятия ще получат 8,7 млн. лв.. Това е единствено част от ограниченията, с които държавното управление подкрепя бизнеса “ – осведоми Лъчезар Борисов.
В конференцията участваха още националният представител Маноил Манев, който е на второ място в листата с претенденти за народни представители, сътрудника му Радостин Танев, който е 5-и, Илиана Жекова, на 3-то място и Емил Христов – заместник-председател на Народното събрание и общински началник на Политическа партия ГЕРБ – Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР