Чешкият президент Милош Земан заяви, че смята за необходимо изграждането

...
Чешкият президент Милош Земан заяви, че смята за необходимо изграждането
Коментари Харесай

Чешкият президент е за ядрени реактори и срещу вятърната енергетика

Чешкият президент Милош Земан съобщи, че счита за належащо построяването на нови реактори в нуклеарните централи на страната и предизвести против ненужно въодушевление в полемиките за световните промени на климата, които по думите му могат да нанесат вреди на благосъстоянието на страната му и на целия Евросъюз.

„ Възобновяемите източници на сила са нестабилни. Слънцето от време на време свети, от време на време не. Вятърът от време на време духа, от време на време не “, сподели той в Коледното си обръщение към нацията, представено от ТАСС.

Президентът акцентира, че възобновимите енергоизточници не могат да обезпечат възходящите потребности на чешката стопанска система. Например, слънчевите електростанции дават едвам 3% от електрическата енергия на републиката, получават многомилиардни субсидии от държавния бюджет, само че остават нерентабилни.

„ Мисля, че полемиките за измененията в климата се трансформират в нова вяра. На планетата ни към този момент милиони години се редуват топло и студено. Не съм уверен, че решителен фактор за световното стопляне е активността на индивида, а не законите на природата и на Вселената “, посочи той.

В тази връзка Земан защищити Европейски Съюз от усилването на „ зелената идеология “.

Според него, в случай че управителните институции на Европейски Съюз интензивно постановат основаните на нея енергийни планове, цената на електрическата енергия в общността внезапно ще нарасне.

Като последица промишлените предприятия ще изнесат производството на страната в страните, където силата е по-евтина. " От Евросъюза ще се получи екологичен музей под намерено небе, а виталното ниво на жителите му ще падне “, разясни президентът.

Чехия разполага с две АЕЦ - " Темелин " и " Дуковани “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР