Чешкият президент Милош Земан назначи за втори път милиардера Андрей

...
Чешкият президент Милош Земан назначи за втори път милиардера Андрей
Коментари Харесай

Президентът на Чехия назначи за втори път милиардера Бабиш за премиер

Чешкият президент Милош Земан назначи за повторно милиардера Андрей Бабиш за министър-председател и му даде нова опция да образува държавно управление. На церемонията Земан съобщи, че се надява този път министър председателят да получи доверие в Народното събрание и по този начин да се постави завършек на политическата невъзможност в страната.

Бабиш, чиято партия АНО победи на парламентарните избори през октомври предходната година, няма болшинство, само че ръководи служебно от януари, когато неговият еднопартиен кабинет загуби избор на доверие в долната камара на Народното събрание.

След второто си предопределение за министър председател Бабиш уточни, че в най-скоро време ще показа състава на своето ново държавно управление:

" Обещавам да се боря за чешките национални ползи в Европейския съюз. Ще се боря против корупцията и разхищенията, с цел да бъде нашата страна ефикасна и животът на жителите да се усъвършенства ", уточни Бабиш.

Очаква се той да сформира държавно управление със социалдемократите, като бъде подсилен и от комунистите - проект, против който хиляди стачкуваха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР