Чешката тенисистка Рената Ворачова е с отнета виза от граничните

...
Чешката тенисистка Рената Ворачова е с отнета виза от граничните
Коментари Харесай

Депортират чешка тенисистка, играла вече в Австралия


Чешката тенисистка Рената Ворачова е с отнета виза от граничните управляващи на Австралия и ще бъде депортирана от страната, заяви ESPN.

Тя е взела участие на подгряващ шампионат в Мелбърн, откакто е влезнала без проблеми преди дни, само че в този момент визата ѝ е анулирана поради същия проблем като Новак Джокович.

38-годишната специалистка на двойки Ворачова е получила в началото виза, откакто е посочила, че не е била имунизирана възоснова на това, че е била инфектирана с Covid-19 през последните шест месеца - същата причина, употребена от Джокович.

Тя е била арестувана от чиновници на австралийските гранични сили (ABF) в четвъртък и отведена в същия хотел, където се намира Джокович, съгласно ABC News.

" Можем да потвърдим, че чешката тенисистка Рената Ворачова е арестувана като Джокович, дружно с няколко други играчи ", се споделя в изказване на чешкото външно министерство. " Предадохме посредством нашето посолство в Канбера протестна нота и молим за пояснение на обстановката. Ворачова обаче реши да не взе участие допълнително шампионати заради лимитирани благоприятни условия за тренировки и да напусне Австралия ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР