Чешката република се нарежда сред най-добрите страни в света за

...
Чешката република се нарежда сред най-добрите страни в света за
Коментари Харесай

Кои са най-добрите страни за чужденци в Източна Европа?

Чешката република се подрежда измежду най-хубавите страни в света за задгранични поданици, съгласно ново изследване на интернационалната общественост за чужденци InterNations.
Страната се класира 10-а от 64 дестинации. Чехия е на второ място в света за работа в чужбина, както и измежду най-хубавите страни за развъждане на семейство (четвърта) и качество на живот (седма), написа Emerging Europe.
Анкетираните наподобява са най-впечатлени от опцията да пътуват и качествената транспортна инфраструктура, класирайки страната на трето място в тази подкатегория.
Страната обаче е едвам на 56-о място в света по отношение на опциите за определяне. Чужденците в Чехия не са изключително впечатлени от дружелюбността и гостоприемството на локалните, единствено 40% правят оценка приятелското отношение на популацията позитивно.
Един от огромните проблеми на имигрантите в страната е езиковата преграда. Въпреки че 56 на 100 от интервюираните са съгласни, че е елементарно да се живее в страната, без да знаят локалния език, едвам 13 на 100 са съгласни, че научаването му е елементарно. По-малко от 9% считат, че могат да приказват чешки доста добре.
Кое място заемат България и други страни от района, прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР