Чешката енергийна компания ЧЕЗ продължава да работи за продажбата на

...
Чешката енергийна компания ЧЕЗ продължава да работи за продажбата на
Коментари Харесай

Гинка Върбакова може да влезе в Надзорния съвет на ЧЕЗ България

Чешката енергийна компания ЧЕЗ продължава да работи за продажбата на българския ѝ бизнес на сдружението " Инерком ".

Пред БНР основният редактор на чешкото издание " Лидове вести " Веселин Вачков уточни, че в края на ноември предстоят събрания на българските сдружения, на които може да бъдат заменени Надзорният съвет и одитът на фирмите.

" Вариант, който би означавал, че компаниите на госпожа Гинка Върбакова и представители на нейни компании, ще влязат в Надзорния съвет и в одита на българските компании на ЧЕЗ. Условието е на първо място да бъде завършена договорката, т.е. да бъдат преведени парите. Освен това, както знаем, има още едно затруднение, а то е негативното мнение на българската комисия по конкуренцията, само че във всеки случай ЧЕЗ, най-малко към този момент, прави всички стъпки, с цел да може да има такава договорка ", уточни Вачков.

По думите му изискването за това е до тогава да бъде завършена договорката, което значи превеждане на парите. Друго затруднение е негативното мнение на българската комисия по конкуренцията за тази договорка.

От Комисията за финансов контрол оповестиха пред националното радио, че при тях са постъпили уведомления за общи събрания на две от сдруженията в групата ЧЕЗ България - " ЧЕЗ Електро " и " ЧЕЗ Разпределение ".

В предварителния дневен ред е решение да бъде назначен регистриран инспектор, който да одитира годишния финансов доклад за 2018-а година. Включена е и точка " Разни ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР