Черупките от яйцата могат да са не по-малко полезни от

...
Черупките от яйцата могат да са не по-малко полезни от
Коментари Харесай

Няколко необикновени употреби на яйчените черупки

Черупките от яйцата могат да са не по-малко потребни от вътрешната им част. Няколко метода за приложимост на елементарните черупки от кокоши яйца:

Почистване на къщата

Фино смлените яйчени черупки могат да се използват за разчистване на някои повърхности в кухнята и банята. Те се трансформират в нетоксична абразивна съставна част за разчистване на мръсотията, изключително в случай че се смесят с малко течен сапун. Със сместа може да се почистят нечистата повърхнина на термоса, на тигана и на тенджерата.

Отпушване на канализацията

Поставете няколко части от черупки, не прекомерно ситно натрошени или смлени, върху решетката на кухненската мивка. Те ще уловят по-големите части храна, с цел да не запушват канала. Когато водата ги натроши на ситно, черупките ще почистят тръбите.

Почистване кожата на лицето 

Слагат се няколко черупки в чашка с ябълков оцет и се накисват за няколко дни. Течността може да се използва като противовъзпалителна примес за раздразнена кожа. За да възвърнете младежката гладкост на кожата се натрошават черупки и се нанесат върху кожата в композиция с малко белтък. Изчаква се маската върху лицето да засъхне преди да се отмие от кожата с топла вода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР