Черупките на яйцата са един от онези хранителни отпадъци, които

...
Черупките на яйцата са един от онези хранителни отпадъци, които
Коментари Харесай

Могат ли яйчените черупки да ни лекуват

Черупките на яйцата са един от тези хранителни боклуци, които ни наподобяват изцяло безполезни и по тази причина незабавно намират мястото си в кофата. Но за група учени те се оказват причина за прогрес в лекуването на костни болести.

Изследователи от Университета в Масачузетс са на мнение, че стритите на прахуляк яйчени черупки са биоматериал, който подкрепя регенерацията на костите.

Причината е, че те са формирани напълно от калциев карбонат - вещество, което е от значително значение за здравето на нашите кости.
 Снимка 436961

Благодарение на него, черупките стават не по-малко потребни от белтъка и жълтъка на яйцето. Единственото терзание е от заразяване със салмонела.

А още един плюс на възможното бъдещо изпозлване на яйчените черупки за лекуване на костни недостатъци е и намаляването на отпадъка в международен мащаб, написа The Richest.
 Яйцата и за какво има с бели и с кафяви черупки
Защо някои яйца са с бели, а други с кафяви черупки

Учените дават отговор на този въпрос

Засега няма извършени проби върху хора, които да потвърдят резултата на калциевия карбонат от яйчните черупки върху костната система на човек. Очаква се обаче това да се случи скоро и очакванията са за съкращаване на приема на медикаменти е медицински интервенции.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР