Някои само сме чували за тях. Други са ги изпитвали,

...
Някои само сме чували за тях. Други са ги изпитвали,
Коментари Харесай

Мокрите сънища - нормално явление или повод за притеснение

Някои единствено сме чували за тях. Други са ги изпитвали, само че ги е позор да приказват за това. А трети не се притесняват да се похвалят с мокрите сънища, които правят нощните им доста специфични. Със сигурност това е едно събитие, което провокира много въпроси и ни кара да се чудим обикновено ли и или не напълно.
 Сексът, еротичните сънища и по какъв начин да ги тълкуваме
Какво значат еротичните ни сънища

Тайни знаци

Отговорът на науката е къс - този вид сънища са изцяло в реда на нещата и ни няма нищо, в случай че се случват и на нас. И да, те не са запазена марка за тинейджърските години - всеки може да ги изпита на всяка възраст. 

демонстрират, че 66-85% от мъжете и съвсем половината от дамите са имали мокри сънища в даден миг. Повечето изследвания са върху мъже, тъй като при тях е доста по-лесно да се потвърди този тип сън, обвързван с изхвърляне на семенна течност. А едвам 10% от дамите еякулират при. Но другите също могат да доближат до крайната точка насън.
 Снимка 665869

Оказва се също по този начин, че в повечето случаи мъжете се будят от своите мокри сънища и по тази причина и са наясно, че са ги имали. При дамите пък по-рядко се следи спиране на етапа на съня, по тази причина от време на време и не схващат за тях, тъй като в множеството случаи и не помним какво сме сънували.

Както е обикновено да имаме мокри сънища, по този начин е обикновено и да ги нямаме. Тяхното съществуване зависи най-много от няколко съществени фактора. По време на REM етапа на съня, която се характеризира с бързо придвижване на очите, сме най-склонни да изпитвам генитална възбуденост, учестено дишане и интензивен пулс. Именно в тази фаза ние сънуваме и това може тези физиологични фактори могат да доведат до по-специалните сънища.
 Снимка 665871

Голяма част от мокрите сънища са свързани с това какво прави денем. Ако гледаме полово наличие, вършим или си мислим за секс, това е доста евентуално да повлияе на това какво сънуваме. Ако сме постоянно полово дейни и отново имаме мокри сънища, това надалеч не значи, че не сме задоволително задоволени - даже в противен случай.

Учени също по този начин открият, че от време на време сънищата, които завършват с оргазъм, от време на време изобщо нямат полово наличие, а друга форма на физиологична стимулация - като да вземем за пример вървене до тоалетна. Понякога пък по време на сън имаме чисто механична стимулация на гениталиите, която може да докара до възбуденост и оргазъм. Това се случва най-много при спане по тил, изяснява Health.
 Секссомния - положението, при което правиш несъзнавано секс по време на сън
Секссомния - положението, при което правиш несъзнавано секс по време на сън

Защо това разстройство на съня е в действителност обезпокоително

И пък като мокрите сънища не трябва да ни тормозят и да ни карат да се срамим, няма потребност да вършим нещо особено, с цел да ги предотвратим. Вместо това, по-добре да им се насладим, с цел да стартираме с усмивка деня.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР