Черногорците са много агресивни. (…) И - честито - ето

...
Черногорците са много агресивни. (…) И - честито - ето
Коментари Харесай

В главата на Тръмп: диви балканци разпалват Трета световна война

" Черногорците са доста нападателни. (…) И - честито - ето ви Трета международна война ", сподели Тръмп в изявление за " Фокс Нюз ". Ами да, то даже самото име Черна гора звучи заплашително, написа в язвителен коментар Томас Лачан за Дойче веле.

Доналд Тръмп си го повтаря от много време: от това НАТО няма изгода. Там какви ли не са се навъдили! Ония германци, дето все желаят протекция, но не щат да заплащат за нея. И британците, дето не се оправят с най-лесната задача: да осъдят Европейски Съюз поради Брекзита. Хеле пък има едни диви планински държавици, които ей по този начин, от нищо, са подготвени да разпалят международна война, в случай че не им гледаш от самото начало в ръцете. Абе това си е рискова работа. И въобще не си коства да си рискуваш задника поради нея.

Ето, че американският президент още веднъж даде воля на вълненията си в изявление пред своя обичан ефирен канал " Фокс Нюз ". Водещият искаше да разбере какъв е смисълът на съюзническите отговорности в границите на НАТО. Той попита: " Защо синът ми би трябвало да бъде изпратен да вземем за пример в Черна гора, с цел да я пази от нахлуване? ". Отговорът на Тръмп беше незабравим: " И аз си задавам същия въпрос. Черна гора е доста дребна страна с доста мощни хора. Черногорците са мощни хора и доста нападателни хора. Могат да станат доста нападателни и - честито - ето ви Трета международна война ".

И тия би трябвало да ги пазиме ние?

Не за първи път Доналд Тръмп показва забележителни знания за света. " Белгия е превъзходен град със страхотни здания ", беше споделил той още по време на президентската си акция през 2016 – нищо, че преди този момент беше нарекъл Брюксел " пъклена дупка ". Друг път се изрече в Туитър: " Застреляха човек в парижки полицейски сектор: Германия е един цялостен незаконен безпорядък. " В едно свое словесно отклоняване на тематика " Африка " пък небрежно изнамери страна на име " Намбия ", чието опазване на здравето вървяло към възстановяване - за разлика от всички останали " смрадливи дупки ", чиито имена човек дори няма потребност да помни.

Ето, че в този момент Тръмп се развълнува и от Черна гора. Можем живописно да си представим по какъв начин в главата му бавничко поражда тази картина: някакъв див балкански народец, който дебне жертвите си, прикрит из чукарите, до момента в който леденият вятър вие измежду планините. " Черна гора " - ами че то даже самото име звучи заплашително! Та нали този дребен и " нападателен " народ живее таман измежду ония диви чукари, където безчет люде са намерили гибелта си? Въоръжени са до зъби, не ги знаеш какво ще създадат в идващия миг, не можеш и да ги озаптиш. Коварни планински бойци, муджахедините на Балканите, мускулести мъже-канари, които са напомпани с тестостерон чак до пискюлите на кървавочервените си фесове и в следствие от това са подготвени да атакуван всекиго, който посмее да прекоси негостолюбивите им планински проходи.

И тия би трябвало да ги пазиме ние? – пита се Донлад Тръмп. И с цялостно право се пита! " Вижте какво става в Швеция! " - възкликна той преди време, с цел да онагледи какъв брой трагично може да ескалира една обстановка. Е, тогава светът сбърчи чело и си сподели: " Ъъъ? Че какво тъкмо става в Швеция? " Но отговорът всъщност… не е толкоз значим. Само дето същото би могло да се случи през днешния ден в Черна гора - и това към този момент би било същинска злополука.

Trump again questions Article 5, the core joint defense principle of NATO while suggesting Montenegro will attack someone & start WW III. Article 5 has been invoked once—on September 12, 2001. Trump’s behavior is so dangerous for international security. pic.twitter.com/QC10kFSdce
— Brian Klaas (@brianklaas) July 18, 2018
Вижте единствено какво става в Черна гора!

В момента Доналд Тръмп се е загрижил за бъдещето на НАТО. Както, прочее, и ние, европейците. За разлика от нас обаче той се пита: Що за шантави държавици ни се постанова да пазиме, без да си заплащат задоволително? " Така са нагласени нещата в НАТО ", изясни Тръмп пред слисания водещ, " само че това беше преди моето време. " " Сега аз отидох и им споделих: ще би трябвало да плащате! Защото това е цялата работа: те даже да заплащат не желаят! Добавете и това към Вашето съпоставяне с Черна гора! "

Това съпоставяне в действителност насочва към задължението на всички съдружници да отговорят на нахлуване против една държава-членка по този начин, като че ли всички са нападнати. Съответният член от Хартата на НАТО беше задействан един-единствен път: след атентатите на 11-ти септември 2001 година. Тогава бяха нападнати Съединени американски щати, които дадоха отговор с масирани бойни дейности в Афганистан. По образеца на Тръмп преди време ние в действителност трябваше да си кажем: " Съединени американски щати ли? Това е един доста огромен народ с доста мощни хора. Много мощни хора, доста нападателни хора. Могат да станат доста нападателни и тогава - честито, ето, че сме се наврели във военна намеса! " Не, не, няма ужасно. Ние в никакъв случай няма да сторим сходно нещо. Защото вижте единствено какво става в Черна гора!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР