Черно море приема шампиона Лудогорец в късния неделен двубой от

...
Черно море приема шампиона Лудогорец в късния неделен двубой от
Коментари Харесай

Лудогорец загрява за Аякс с тежко гостуване на Черно море

Черно море приема първенеца Лудогорец в късния неделен дуел от шестия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „ Тича “ във Варна започва в 21:15 часа и ще може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата. На уеб страницата ще проследим конфликта минута по минута.

„ Моряците “ се оправят ужасно от началото на акцията и след равенството с Арда в първия кръг варненци записаха четири следващи победи, в това число с 5:1 против Славия в София в последния кръг. Един от огромните въпроси преди дуела е дали Лудогорец ще спести сили за огромния мач с нидерландския гранд Аякс в четвъртък.

Нападателят Матеус Машадо може пък да се похвали с четири гола в гостувания този сезон, а Черно море има най-резултатната офанзива в шампионата до този миг, дружно с разградчани – по 14 попадения.

Миналия сезон „ моряците “ вкараха четири гола на Лудогорец в шампионата, само че не взеха точка, а също още три за Sesame Купа на България, само че отпаднаха на ½-финалите.  

Наставникът Илиан Илиев няма да може да разчита в днешния конфликт на капитана Даниел Димов, който е с контузия.

От своя страна първенците се стабилизираха след шокиращата загуба от новака Крумовград в откриващия кръг от шампионата, като по-късно записаха три следващи триумфа, в това число и против съперника си за купата ЦСКА с 3:0 в последния кръг. Общо „ орлите “ вкараха 12 гола и не позволиха нито един в последните си три мача в efbet Лига.

В четвъртък разградчани се класираха за плейофния кръг в шампионата Лига Европа след победа с 5:1 над казахстанския Астана в реванша на „ Хювефарма Арена “. В бика за влизане в групите на конкуренцията Лудогорец ще се изправи против нидерландския гранд Аякс.

Старши треньорът Ивайло Петев ще би трябвало да се оправя със съществени кадрови проблем. Вратарят Сердижо Падт и офанзивния халф Доминик Янков не бяха в групата за ЦСКА, само че бяха на пейката против Астана и има късмет да вземат присъединяване в днешния дуел. Трайно контузени обаче остават Антон Недялков, Тодор Неделев, Диниш Алмейда, Дени Групер и Квадво Дуа. Наказан пък е Ноа Сонко Сундберг.

През седмицата Лудогорец продаде халфа Мануел Кафумана Шоу на израелския първенец Макаби Хайфа, до момента в който се появиха информации, че съветският Краснодар се е отказал от опцията да притегли звездата на българския отбор Кирил Десподов.

/ /

21:15 часа |

, 2-и кръг

Главен арбитър: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „ Тича “, град Варна

Вероятни сформира на двата тима:

( 4-2-3-1) : Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Живко Атанасов, Росен Стефанов, Виктор Попов – Васил Панайотов, Пабло Гарсия – Александър Василев, Алекс Фернандес, Мазир Сула – Матеус Машадо

Старши треньор: Илиан Илиев

( 4-3-3) : Симон Слуга – Сон, Оливие Вердон, Франко Русо, Аслак Фон Витри – Якуб Пьотрьовски, Иван Йорданов, Клод Гонсалвеш – Бърнард Текпетей, Руан Круз, Кирил Десподов

Старши треньор: Ивайло Петев

Начало: 21:15 часа

Пряко по: DIEMA SPORT
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР