Черно море играе под напрежение, но има голям отборен потенциал.

...
Черно море играе под напрежение, но има голям отборен потенциал.
Коментари Харесай

Илиан Илиев за „Петел”: Черно море играе под напрежение, но има голям потенциал

Черно море играе напрегнат, само че има огромен екипен капацитет. Това съобщи за „ Народно дело Седмицата ” Илиан Илиев след домакинската победа с 2:0 над Витоша. Успехът, който пристигна след два гола на Ради Василев, е втори за „ моряците ” в група „ А ” на втората осмица в Първа лига. Отборът има и тъждество против Славия в София.

В момента Черно море е втори с 34 точки, на 3 след Славия и на 5 пред третия Пирин, като до края му предстоят гостувания на Пирин и Витоша и домакинство на Славия. Както е известно, първите два не престават борбата за Лига Европа, като ще срещнат единия всред Септември и Локомотив (Пд) в идващите плейофи.

Запитан по-спокоен ли е към този момент, откакто дръпнаха с 5 точки на Пирин и кое го радва в последните им три сполучливи мача, Илиан Илиев сподели за „ Народно дело Седмицата ” и „ Петел ”: „ За успокоение и дума не може да става. Водим единствено с 5 точки, а до края имаме още три срещи, едната от които в Благоевград. Нашият отбор играе напрегнат – от него се чака непрекъснато да побеждава или да не губи. Именно триумфите смъкват това напрежение и ни дават самочувствие, защото Черно море разполага с огромно качество на тима. Аз съм удовлетворен по какъв начин реагират футболистите на терена в тази конюнктура. ”

Илиев призна още, че за него няма значение дали Пирин ще бъде осъден поради случая с треньора на Славия Златомир Загорчич и във вторник ще му гостуват пред празни трибуни.

„ Доколкото разбрах, няма да ги санкционират, а и за футбола е хубаво, когато се играе пред аудитория. За нас, обаче единственото значимо нещо, е да се представим на равнище и против Пирин, и да си свършим работата, за която отиваме ”, добави Илиан.

„ Моряците ” потеглиха за Благоевград тази заран и в късния следобяд ще проведат последната си подготовка на терен край града. В групата на варненци се завърна възобновеният Аристоте Н’Донгала. Двубоят Пирин – Черно море е на следващия ден от 17,30 часа на стадион „ Христо Ботев ” в Благоевград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР