Черният дроб е много важна жлеза в тялото ни, а

...
Черният дроб е много важна жлеза в тялото ни, а
Коментари Харесай

Един симптом на дланите издава чернодробно заболяване. Как да го разпознаете, преди да дойдат проблемите:

Черният дроб е доста значима жлеза в тялото ни, а е също и най-голямата жлеза при бозайниците, тежаща повече от 2 кг. Някои промени в дланите могат да демонстрират проблеми с черния дроб, а лекарите настояват, че има метод да разпознаете признаците на болестта, преди да стане съществено.

Черният дроб играе роля в пречистването на тялото от токсините, които гълтаме по разнообразни способи, и лекарите откриват, че има някои фини признаци, които демонстрират проблеми с черния дроб.

А точно, в случай че забележите, че ръцете ви се зачервяват или постоянно се подуват, би трябвало неотложно да отидете на доктор и да прегледате черния си дроб. „ Зачервяването на ръцете се назовава палмарна еритема и може да демонстрира някакъв тип чернодробно заболяване “, споделя доктор Лин Постън, която прибавя, че този признак се среща при към една четвърт от хората с чернодробни проблеми.

 червени длани черен дроб

Д-р Джена Липхарт изяснява, че зачервяването на ръцете се получава заради вазодилатация на дребните кръвоносни съдове в дланите, т.е. те се уголемяват и усилват количеството на подутата кръв. Този признак може да е обвързван с заболяването на Wilson, т.е. чернодробно заболяване, което предотвратява пречистването на медта.

Също по този начин зачервяването на дланите може да бъде породено от хематокроза, струпване на прекалено много желязо в тялото или цироза, при която хубавичко тъкан е повредена и черният дроб не може елементарно да се пречисти.

 зачервяване на дланите цироза

„ Цирозата е последният етап на чернодробно заболяване, при което хубавичко тъкан се заменя с увредена тъкан, която не може да се регенерира и тогава приказваме за трайно увреждане на черния дроб “, изяснява доктор Джена Липхарт.

Д-р Дейвид Бийти споделя, че зачервяването на дланите може да се появи на тъкмо несъмнено място и разкрива по какъв начин да го разпознаем. Ако се касае за чернодробно заболяване, зачервяването се получава по месестите елементи на дланта, под палеца и дребния пръст.

Но може да засегне и други елементи на дланта. Най-често това зачервяване е симетрично и се усеща лека топлота. Ако натиснете кожата на мястото на зачервяване, тя побелява, т.е. кръвообращението се губи.

Важно е да се означи дали кръвообращението се възвръща незабавно след напън на дланта или лишава време, с цел да се възвърне. Друг значим симптом, който предизвестява за заболяване на черния дроб, е треперенето.

 тремор длани

Тремор или неконтролируемо трептене на дланите, по-късно поява на отоци, синини, обезцветяване на кожата с жълти линии, както и дисторция на пръстите. Важно е незабавно да забележите признаците, с цел да може положението да се излекува по-лесно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР