Челси завърши наравно 1:1 при гостуването си на Уест Хем

...
Челси завърши наравно 1:1 при гостуването си на Уест Хем
Коментари Харесай

Жоао Феликс вкара, но Челси пак не победи

Челси приключи наедно 1:1 при гостуването си на Уест Хем от 23-ия кръг на Висшата лига. Жоао Феликс вкара дебютния си гол с екипа на " сините ", само че това не беше задоволително за трите точки.Първият късмет в срещата пристигна още във втората минута, когато Рийс Джеймс стреля от директен свободен удар, само че опитът му бе ориентиран в долния десен ъгъл, където Лукаш Фабиански умерено улови. В 9-а минута Жоао Феликс бе изведен зад тила на противниковата защита и шутира към вратата на Фабиански, нацелвайки гредата, само че с добавка съумя да вкара топката в мрежата. Голът обаче бе анулиран заради засада. 

В 16-а минута Енцо Фернандеш достави прелестно подаване в наказателното поле, а Жоао Феликс се измъкна превъзходно зад отбраната и приключи точно с едно допиране с десния крайник, с цел да открие резултата - 1:0 за Челси.

В 23-а минута Кай Хаверц се измъкна зад отбраната на съперника, навлезе в наказателното поле и насочи удар, който навести мрежата на Фабиански. Попадението обаче бе анулирано заради засада.

Само три минути по-късно Михаел Антонио бе на чиста позиция в наказателното поле, а Беноа Бадиашил не се намеси по най-хубавия метод, което разреши на нападателя да насочи удар от близка отдалеченост, който обаче бе великолепно избавен от Кепа Арисабалага. В 28-а минута Джаръд Боуен засече центриране в наказателното поле и насочи топката паралелно на голлинията, където дебнеше Емерсон, който съумя да я мушне в мрежата и резултатът бе подравнен - 1:1.

Прекрасна опция се откри пред Челси, откакто в 41-а минута Беноа Бадиашил засече центриране от корнер с глава, само че ударът на централния бранител мина над напречната греда на Уест Хем. До края на първата част нямаше повече чисти голови положения и двата тима се отдръпнаха на почивката при резултат 1:1.

В 53-а минута Марк Кукурея опита удар от разстояние, само че противник подложи крайник и почисти. Само корнер за Челси. Секунди по-късно Деклан Райс получи качествено подаване и изстреля мощен шут от отдалеченост, който за негово страдание прелетя настрана до лявата греда. В 66-а минута Саид Бенрама опита шанса си отдалечен директен свободен удар, само че се получи рикошет, след който последва корнер аз Уест Хем. Две минути по-късно Боуен откри Соучек в пеналтерията, само че ударът с глава на последния преми над напречната греда на Кепа.

В 75-а минута Челси пропиля страховит късмет, откакто Кай Хаверц засече съвършено центриране, само че ударът на нападателя бе прекомерно настрана от лявата греда. Три минути по-късно отбита топка попадна в Енцо Фернандес, който стреля от границата на наказателното поле, само че не съумя да управлява удара си и кълбото излезе прекомерно настрана от дясната греда.В 83-та минута Соучек вкара за 2:1 в интерес на Уест Хем след центриране от пряк-свободен удар, само че ВАР анулира попадението поради засада. Така Челси остана на 9-то място с 31 точки, до момента в който Уест Хем е 15-ти с 20.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР