Чехия ще спре полетите, свързващи я с Южна Корея и

...
Чехия ще спре полетите, свързващи я с Южна Корея и
Коментари Харесай

Заради коронавируса Чехия спира полети, свързващи я с Южна Корея и Северна Италия

Чехия ще спре полетите, свързващи я с Южна Корея и градове в Северна Италия, и ще организира интернационално събитие по биатлон тази седмица без фенове поради рисковия, свързани с ковид, съобщи министър председателят Андрей Бабиш, представен от " Ройтерс ".

Спирането на полетите до и от италианските градове Милано, Венеция и Болоня ще продължи две седмици и може да бъде удължено, сподели министърът на индустрията Карел Хавличек.

Централноевропейската страна в неделя заяви за първите си доказани случаи на ковид на трима пациенти, посетили или живели в Северна Италия.

Един от тримата пациенти е преподавател в Чешкия механически университет в Прага и е взел участие в конференция в Италия. Учебното заведение анулира часове в понеделник. Мъжът е бил в контакт с сътрудници предходната седмица.

Бабиш сподели, че съветът по национална сигурност, който се срещна в понеделник, с цел да разиска защитните ограничения за прекъсване на разпространяването на вируса, заразил над 80 хиляди души по света, ще организира нова среща в сряда, с цел да вземе решение за възбрана на огромни събирания.

В понеделник съветът реши Световната купа по биатлон в Нове Место да се организира без фенове. Събитието нормално притегля десетки хиляди хора от цяла Европа.

Карта на разпространяването на вируса вижте тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (200)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР