Че храната има огромно значение за общото ни здраве, няма

...
Че храната има огромно значение за общото ни здраве, няма
Коментари Харесай

Морските дарове – универсалният афродизиак


Че храната има голямо значение за общото ни здраве, няма спор. Добре известа е и огромната роля на някои храни афродизиаци за стимулиране на либидото и при двата пола . Ново изследване на екип към Харвардския университет добавя по доста забавен метод тези данни. Учените показват един характерен вид хранителни артикули, които са по едно и също време афродизиак и улесняват зачеването . Това са морските блага.

Дългогодишни изследвания на американския екип измежду над 500 двойки откриват, че морските блага покачват половото увлечение и при мъжете, и при дамите, а в допълнение – усъвършенстват качеството на спермата и на яйцеклетките за улеснение на зачеването. Конкретните данни от изследването демонстрират, че оптимален резултат върху качеството на секса и възможностите за забременяване се регистрира при свойки, консумиращи морски блага най-малко 2 пъти седмично.

Основните изгоди от морските и океански храни за половото и репродуктивно здраве идват от разнообразния им състав, с наличие на някои основни хранителни субстанции:
Цинк; Селен; Йод; Антиоксиданти (най-вече астаксантин);

Според данните от изследването резултатът на морските блага върху възможностите за забременяване е безусловно изумителен. Учените откриват, че над 90% от проследените двойки, които ежеседмично хапвали морски храни, съумели да заченат рожба още в границите на първата година на усилени опити.

Свързани публикации.. Колко рискови са суровите рибни артикули? 0 Колко постоянно в действителност е добре да се храним? 0 6 храни афродизиаци – вкусна храна за по-добър секс 1

На база на позитивния си резултат върху половото увлечение и плодовитостта морските блага се подреждат измежду най-полезните храни. Това е доказателство, че проблеми от полово естество и репродуктивни нарушавания и при двата пола може да се преодоляват и посредством изцяло естествени средства, а по-сериозна помощ следва да се търси чак когато този метод се окаже неефикасен.

Учените припомнят, че с морските блага следва да се внимава в случаите на нараснала алергична настройка, тъй като те са измежду храните, проявяващи най-сериозни алергенни свойства.

Данните от изследването са оповестени в изданието

Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР