Чатботът с изкуствен интелект на Google ще става все по-усъвършенстван(снимка:

...
Чатботът с изкуствен интелект на Google ще става все по-усъвършенстван(снимка:
Коментари Харесай

Google пусна за всички AI чатбота Bard


Чатботът с изкуствен интелект на Гугъл ще става все по-усъвършенстван
(снимка: Google)

Гугъл разгласи дълго чаканото огромно стартиране на своя чатбот с изкуствен интелект Bard. От през днешния ден той е наличен в 180 страни за всички консуматори – няма повече описи с чакащи и ограничавания. Bard обаче все е още на тестов стадий, прецизираха от компанията.

Досега чатботът беше наличен единствено на британски, само че към този момент поддържа японски и корейски език. В близко бъдеще Гугъл възнамерява да добави поддръжка на още 40 езика. Bard освен ще схваща въпроси на разнообразни езици, само че и ще дава отговор на тях.

Освен това Bard знае 20 езика за програмиране. Той също по този начин е кадърен да изясни смисъла на избран ред от код и да открие неточности в кода, да ги изясни и поправя.

„ Както казахме през цялото време, огромните езикови модели към момента са зараждаща се технология с известни ограничавания. Ето за какво, до момента в който продължаваме да ги разширяваме, ние ще поддържаме високи стандарти за качество и локални нюанси, както и ще следим спазването на нашите правила за AI ”, сподели Гугъл в прессъобщение.

Компанията разгласи, че Bard скоро ще получи нови функционалности. Чатботът ще стане по-описателен в отговорите си. Можете да го попитате да вземем за пример „ Кои са атракциите, които би трябвало да видите в Ню Орлиънс? ” и с изключение на текст той ще даде изображения.
още по темата
Нещо повече, потребителите могат да включат фотоси в поръчките към Bard и чатботът ще ги редактира. За да приложи тази функционалност, Гугъл добави Lens непосредствено към Bard. Например, можете да качите фотография на вашите кучета и да помолите чатбота да „ напише занимателен надпис ”. Използвайки Гугъл Lens, той ще проучва фотографията, ще разпознава породата куче и ще измисли някои изобретателни надписи.

Гугъл разгласи и редица други нововъведения за Bard. От идната седмица цитирането на източници ще стане по-точно. Ако Bard даде блок от код или цитира друго наличие, можете просто да щракнете върху резюмето и той ще подчертае заимстваните елементи от отговора и ще даде връзка към източника.

Bard ще има тъмна тематика – това е друга функционалност, която разработчиците желаеха и която съгласно Гугъл ще помогне да се направи взаимоотношението с чатбота доста по-удобно за очите на потребителите.

Не на последно място, Bard ще предложи бутон „ Експортиране ”: съгласно Гугъл, разработчиците харесват функционалността за експортиране в Colab, тъй че чатботът скоро ще се снабди с опция за експортиране и осъществяване на код благодарение на Replit, като се стартира с езика Python.

И защото хората постоянно молят Bard да им помогне да напишат имейли и документи, Гугъл пуска още две функционалности за експортиране, с цел да улесни преместването на отговорите на чатбота напряко в Gmail и Документи. Например, можете да помолите Bard да напише имейл покана за празненство, като в резюме опише условията за дрескод или оферти какво да донесете. Имейлът, написан от AI, ще приключи в Чернови в Gmail, където можете да извършите дефинитивни редакции, преди да го изпратите.

В бъдеще Гугъл ще прибавя нови функционалности на Bard от приложения и услуги, в това число Документи, Диск, Gmail, Карти и други В същото време разработчиците означават, че потребителите ще могат да управляват настройките си за дискретност, като решат по какъв начин да употребяват тези принадлежности и разширения.

Bard ще може да се свързва с всевъзможни услуги от интернет, като употребява разширения от външни сътрудници. През идващите месеци чатботът ще интегрира Adobe Firefly, семейство от генеративни AI модели, които ще разрешат бързо и елементарно преобразяване на изобретателни хрумвания в изображения с следващо редактиране от потребителите или прибавяне към планове в Adobe Express. Тоест, може да помолите Bard да нарисува всичко и благодарение на AI от Adobe той бързо ще го направи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР