Частната военна компания Вагнер“ на готвача на Путин“ Евгений Пригожин

...
Частната военна компания Вагнер“ на готвача на Путин“ Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин вербува геймъри за фронта, може и да не са ходили в казарма


Частната военна компания „ Вагнер “ на „ готвача на Путин “ Евгений Пригожин вербува геймъри за фронта, заяви самостоятелното съветско издание «Вёрстка». Майсторите на компютърни игри са мощно мечтани от наемническата войска за оператори на дронове и други безпилотни бойни машини.

На искащите се изяснява, че с цел да станеш боец на „ Вагнер “ не е належащо даже да си ходил в казармата. Съобщенията за набирането на наемници пригожинската войска се разпространявата в чат-ботовете на «Вконтакте». В тях се споделя, че претендентът за пари и бойна популярност би трябвало да бъде навъзраст от 21 до 35 години, „ да владее добре персоналния компютър “ и да има физическа подготовка.

Като спомагателни умения се избират „ опит в ръководството на авиосимулатори с джойстик “ и „ геймърско минало “. „ Трябват ни такива, дето с часове седят и играят “, се споделя в рекламното известие на „ Вагнер “.

Журналист от «Вёрстка» се свързал с вербовчик от ЧВК по телефона. Покрай общоприетите въпроси за възраст, съдимост и хронични болести, индивидът на Пригожин попитал журналиста на какви по-точно устройства желае да „ работи “. „ Нашите безпилотници са два типа – дрончета и по-сериозни работи “, обяснил вербовчикът. Също се интересувал и къде избира да „ играе “ кандидат-боецът – в Украйна или в Африка.

Накрая удостоверил, че няма значение, в случай че на искащият липсва какъвто и да е военен опит и даже не е ходил в казармата. „ Това не е никакъв проблем “, декларирал вербовчикът-вагнеровец.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР