Частичното бедствено положение на територията на Националния археологически резерват „Яйлата“

...
Частичното бедствено положение на територията на Националния археологически резерват „Яйлата“
Коментари Харесай

Каварна удължи частичното бедствено положение заради кораба Вера Су с още един месец

Частичното бедствено състояние на територията на Националния археологически резерват „ Яйлата “ и предпазена околност Яйлата се удължава с един месец. Заповедта на кмета на община Елена Балтаджиева е по отношение на рецесията към заседналия преди 17 дни товарен транспортен съд „ Вера Су “ край Камен бряг, предава БНР,

С още 30 дни се удължават набелязаните ограничения за опазването на живота и сигурността на екипажа на заседналия транспортен съд и готовността той да бъде незабавно евакуиран, както и възбраната за достъп до Яйлата за жители.

Копие от заповедта е изпратено до вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
свързани новини5023преди 1 часа
От Министерството на превоза оповестиха за БНР, че сглобяването и привеждането в подготвеност за деяние на баржите за претоварването на кораба ще продължи към четири часа. Те са обезпечени от Европейската организация за морска сигурност.

Към разтоварване ще се пристъпи, единствено в случай че метеорологичните условия го разрешават, защото акцията в неприятно време би заплашила живота и здравето и на участващите в нея, допълват от министерството.

Към този миг разпит на екипажа продължава да не е осъществен, тримата членове на екипажа, поискали да бъдат свалени от сушата, също не престават да са на борда на „ Вера Су “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР