Националната електрическа компания (НЕК) извърши успешно зарибяване на река Черна

...
Националната електрическа компания (НЕК) извърши успешно зарибяване на река Черна
Коментари Харесай

НЕК зариби с над 1000 речни пъстърви река Черна в Смолян

Националната електрическа компания (НЕК) извърши сполучливо зарибяване на река Черна с над 1000 бр. речна пъстърва от типа " Балканка " , оповестяват от пресцентъра на компанията.

Акцията се е провела в съдействие с Риболовно съдружие " Олимпик 2002 ", които са дали скъпа поддръжка и доброволци. Зарибяването се е осъществило в наличието на специалисти от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА).

Речната пъстърва " Балканка " е основен тип за локалната екосистема , който играе съществена роля в поддържането на екологичния баланс на реките в България. Нейните популации са застрашени и понижават заради разнообразни фактори, в това число нерегламентиран лов на риба, създаване на напречни загради и замърсяване на горните течения на реките. Зарибяването с " Балканка " има за цел да противодейства на тези отрицателни въздействия и да усъвършенства общото положение на реката, като по този начин се обезпечава стабилно развиване на водните запаси и екосистемите в България.

Припомняме, предходната година откриха, че река Черна е  , като причината на замърсяването бе заустване на отпадъчни води.

През ноември постъпи, забелязала още веднъж да изплува в реката. Беше измерена и висока стойност на pH - над 12.
 ИАРА откри противозаконни риболовни уреди в язовир край Бургас
ИАРА откри противозаконни риболовни уреди в язовир край Бургас

Задържани са и нарушители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР