Частично повредено платно на една от най-известните творби на се

...
Частично повредено платно на една от най-известните творби на се
Коментари Харесай

Любовта е в кофата за боклук на Банкси отива на търг за милиони

Частично развалено платно на една от най-известните произведения на се чака да бъде продадено за милиони на търг в четвъртък, планува Агенция Франс Прес.

Творбата - в този момент наречена " Любовта е в кофата за отпадък " - ще бъде препоръчана от лондонската аукционна къща на разпродажбата на модерни изкуства.

Предполагаемата продажна цена на творбата, която преди се наричаше " Момиче с балон ", е 4-6 млн. паунда ( 5-7 млн. евро).

Оригиналното платно беше продадено за близо 1,1 млн. паунда на същото място през октомври 2018 година, когато трагично мина през шредер, прикрит в рамката му, момент след края на наддаването.

Частично накъсаното платно изобразява малко дете, което се протяга към червен балон с форма на сърце.

Оригиналът, който за пръв път се появява на стена в Източен Лондон, е възпроизвеждан безпределно в печатни издания и онлайн и е употребен от някои от най-известните международни марки.
 Банкси - почит към здравните служби (ВИДЕО) Банкси - почит към здравните служби (ВИДЕО)
Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната работа на Англия, украси болница....

Британската преса го назовава една от най-значимите произведения на изкуството при започване на XXI в., преди на накъсаната версия да бъде публикуван нов документ и дата от Pest Control, органа за засвидетелствуване на достоверността на Банкси, и да получи новото име.

Алекс Бранчик, ръководител на отдела за модерно изкуство на Сотби, съобщи, че трикът на Банкси по време на последната ликвидация " не е унищожил творба на изкуството, като я е накъсал, а е основал такава ".

Последните произведения на Банкси се появиха наскоро в няколко английски крайбрежни града.

Междувременно през март творба в чест на болногледачите по време на пандемията от ковид донесе на търг рекордните 14,4 млн. паунда, които бяха дарени на държавната Национална здравна работа (NHS).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР