Частично бедствено положение е обявено в Омуртаг. Това се налага

...
Частично бедствено положение е обявено в Омуртаг. Това се налага
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Омуртаг заради безводието

Частично бедствено състояние е оповестено в Омуртаг. Това се постанова поради безводието, което търпят жителите на града от години, заяви Магдалена Славова от гражданското обединяване " Вода за Омуртаг ".

Тя уточни, че в това време, на първи напредък " Водоснабдяване и канализация " - Търговище е тествало една помпа, която е съумяла да подава вода с 43 литра в секунда до втори напредък. Дружеството е осигурило и преносим елемент, тъй като намиращият се на подема, към момента се възвръща от община Омуртаг.

" В момента получаваме вода през ден, единствено вечер, зонирано, сред час и половина и два часа, според от това дали елементът е ситуиран в по-ниските, или в по-високите зони в града ", изясни тя.

По думите ѝ има адреси в града, които въобще не получават вода поради локална местна повреда, зародила сега. Тя добави, че в случай че обстановката се задържи по този начин, вода в Омуртаг ще продължи да има единствено два пъти седмично.

Славова добави, че след работната среща, свикана от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков на 1 август в Търговище, на която бе разискван нерешеният през последните години проблем с целогодишния режим на водата за Омуртаг, до момента е направено много. По нейните думи всеки миг се чака спешно да бъде пусната вода от пречиствателната станция " Ястребино ".

Проблемът обаче се оказва в " Енерго про ", които бавят разрешителното за стартиране на ток на втори напредък. По думите на Славова от сдружението са декларирали, че това ще отнеме към седмица. Тя моли институциите да се задействат и казусът с тока да бъде позволен в оптимално къси периоди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР