Част от завода с площ 150 хектара вече има нов

...
Част от завода с площ 150 хектара вече има нов
Коментари Харесай

Никой не иска завода на Honda в Англия

Част от завода с повърхност 150 хектара към този момент има нов притежател - английска компания Panattoni, която се занимава най-вече с логистика. Тя възнамерява да вложи към 700 млн. лири в добитата територия, като притегли още компании и отвори спомагателни работни места.

В завода в Суиндън работят 3000 души, които в този момент остават на улицата. Honda купи фабриката през 80-те години, като сега тя работи единствено на 50% от потенциала си. В нея се създава само хечбека Civic, само че ползата към него в Европа е невисок. Затова и част от продукцията се изпраща с кораби към Северна Америка. Освен в Суиндън този модел се сглобява в Грийнсбърг (САЩ) и Онтарио (Канада).

А повода, заради която японците закриват своите предприятия в Европа, е консолидацията на ресурсите за произвеждане на електрически автомобили и желанието за отърваване от спомагателните мощности. Honda не счита да напуща Стария континент, защото преди 2 години Япония и Европейски Съюз подписаха контракт, съгласно който колите от азиатската страна се вкарват в Евросъюза без мита.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР