Част от сградата на някогашния театър Ренесанс, а по-късно попфолк

...
Част от сградата на някогашния театър Ренесанс, а по-късно попфолк
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Чии багери влязоха в чалготеката Син сити?

Част от постройката на тогавашния спектакъл " Ренесанс ", а по-късно попфолк дискотека " Син сити " е унищожена. Тя е опожарявана от 2016 година насам няколко пъти и по тази причина е полуразрушена. За да се срине изцяло, екскаватор е влезнал в огражденията й при започване на седмицата и по-тъмно е почнал работа. За това алармираха пред Lupa. bg очевидци.



Инвеститорските ползи към страдата са доста. По закон обаче би трябвало да се резервира образа й при промяна на предназначението й, защото е монумент на културата. За да се срине и избегне изискването, най-вероятно постройката се пали сякаш от клошари и наркомани. През 2021 година някогашният длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков разви такава догадка: „ Целта е постройката да бъде оповестена за негодна, с цел да се срине. Трябва незабавна смяна на закона. Три пъти гори това " Възраждане ". Ще се постарая това да влезе в прокуратурата. Това е класическо закононарушение ", сподели той. И подсети, че притежателят на постройката Красимир Георгиев е задължен да поддържа постройката. 

Красимир Георгиев още преди няколко години разгласи, че желае да строи 12-етажен петзвезден хотел на мястото на постройката, която е част от колективен монумент на културата, разгласен през 1976 година

През 2016 година покривът и прозорците на постройката са отстранени, с което се цели естественото ѝ разрушение. След сигнал на жители Дирекцията за народен строителен надзор – регион „ Възраждане “ подреди на притежателя да прекрати всевъзможни ремонтни и строителни действия, а Националният институт за недвижимо културно завещание извърши проверка.

Красимир Георгиев сподели през 2015 година също, че има доста остарели здания около булевардите " Христо Ботев ", " Мария Луиза ", " Константин Величков ", „ които рано или късно ще прераснат в съвременни офис центрове “.



Поне 3 пъти гори паметникът на културата – през 2018 година, 2021 година и 2022 година При един от случаите даже има умрял арабин. Вината за пламъците бяха преписани на клошари и наркомани, само че съгласно източници на Lupa. bg клечката е била драсната извън, до момента в който жителите са спали. Огънят е тръгнал изпод нагоре, а не както се твърдеше, че е пристигнал от тавана. Така са били обречени на гибел няколко несретници, избягали от студа през зимата и дъжда напролет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР