Част от отборите от Формула 1 ще бъдат принудени да

...
Част от отборите от Формула 1 ще бъдат принудени да
Коментари Харесай

Инфлацията задушава и заплашва част от отборите във F1

Част от тимовете от Формула 1 ще бъдат принудени да пропуснат надпревари този сезон, в случай че бюджетът на спорта не бъде повишен, сигнализира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер, представен от Военновъздушни сили. Текущият предел е 140 милиона $.

„ Седем от тимовете евентуално ще би трябвало да пропуснат последните четири надпревари, с цел да влязат в границите на тази година. Не става въпрос единствено за огромните тимове. Това са отбори от средата на таблицата, които в действителност се борят с инфлацията”, сподели той.

Хорнер, чийто тим е лидер в класирането при водачите и конструкторите, показа, че ФИА би трябвало да се оправи с казуса.

“Сметките за ток и като цяло разноските порастват като лавина и Ф1 не е изключение. Товарните транспорти са се нараснали четири пъти и това не е нещо, което можем да направляваме.”, добавя Кристиан.

Водещите екипи показват също, че цената на въздушния превоз се е нараснала с 50% тази година, а комуналните услуги, нужни за ръководството на фабриките, са цели три пъти по-скъпи, в сравнение с са били.

Позицията на Хорнер е подкрепена от противника за купата Ферари, международните първенци Мерцедес и Макларън.

Алфа Ромео, Алпин, Хаас и Уилямс са срещу предлагането за инфлационна промяна.

Някои от по-малките тимове имат бюджети по-ниски от горната граница и съгласно тях смяната единствено би нараснала неравенството на пистата, което опонира на задачата на измененията в разпоредбите, въведени от ФИА и Ф1.

Ограничението бе въведено предходната година, като един от многото способи за опит за равнене на силите и понижаване на пропастта сред тимовете. Започна от 145 милиона $ през 2021 година и се чака да намалее с още 5 милиона през 2023 година.

via

Inflation, like in every industry and in our daily lives, is beginning to have a very real impact on Formula 1, also.

This season’s budget cap sits at $140m which then drops to $135m in 2023, but is that even realistic?

— Ashley Woodhouse (@AshWoody90)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР