Част от оръжейните фирми у нас все повече се отдалечават

...
Част от оръжейните фирми у нас все повече се отдалечават
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот стопи печалбата си с над 140 милиона лева

Част от оръжейните компании у нас от ден на ден се отдалечават от годините, в които отчитаха рекордни облаги. Дори в противен случай - сопотския цех ВМЗ да вземем за пример записва намаляване на облагата си с цели 142.8 млн. лева Компанията приключва 2018 година с облага от 7.2 млн. лева на фона на към 150 млн. лева през 2017 година, демонстрира докладът на сдружението. Огромната разлика евентуално се дължи на това, че част от договорите на ВМЗ към този момент са изтекли и следва да бъдат подписани нови. Все отново положителни вести има - за първите три месеца на тази година оръжейният цех регистрира нарастване на облагата си до 4.5 млн. лева по отношение на 1.2 млн. лева година по-рано.

Намаление, само че в приходите си, регистрира и търговецът " Кинтекс ". Това ненапълно се дължи на обстоятелството, че  огромна част от производителите избират сами да търгуват с компаниите по места. " Кинтекс " записва облага от 21.6 млн. лева за 2018 година От компанията са оптимисти за актуалната година - подписани са били " нови търговски контракти, които ще дадат мощен финансов подтик през 2019 година ", написа още в доклада.

Ремонтният цех " Авионамс " има облага за 2018 година от 3.5 млн. лева, което е растеж по отношение на година по-рано. През 2017 година предприятието е било на плюс от 1.6 млн. лв.. Резултатите от първото тримесечие обаче не са оптимистични - облагата пада на 313 хиляди лева на фона на 550 хиляди лева година по-рано. Още предходната година от " Авионамс "  предупредиха, че най-голям риск за сполучливото осъществяване на плановете му е положението на отбранителната ни промишленост, както и външноикономическите и политическите връзки сред Русия, Европейски Съюз и НАТО.

Друго държавно сдружение - военният НИТИ-Казанлък също отчита свиване на облагата и е на плюс от 2.6 млн. лева на фона на 3.1 млн. лева година по-рано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР