Част от жителите на Нова Загора, вторият по големина град

...
Част от жителите на Нова Загора, вторият по големина град
Коментари Харесай

Жители на Нова Загора недоволстват заради неприятна миризма от инсталация за биогаз


Част от жителите на Нова Загора, вторият по величина град в Сливенска област, ще възобновят протестните си дейности. Притесненията им са поради апаратура за биогаз в цех при започване на града. Според тях инсталацията замърсява въздуха, а от завода настояват, че проблем няма.

" Има моменти, в които човек би трябвало да си затвори прозореца, тъй като мирише доста неприятно " – това описват жителите на Нова Загора.

За неприятната миризма и затворените прозорци всички подозират апаратура за биогаз в завода на входа на града. Заради казуса, по образеца на други общини се провеждат в комитет и стартират да се борят.

Кремена Петрова изрежда една по една институциите, до които са стигали въпросите, само че споделя, че решение досега няма, даже заключва, че се въртят в обаян кръг. Последно ни цитира мнение от Министерството на здравеопазването от преди два месеца:

" Пише, че има връзка сред ниски или умерено ниски равнища на сероводород или комплекс от сяросъдържащи замърсители. Също по този начин се демонстрира, че има връзка сред миризмите и нарасналата непорочност на симптоматиката от страна на нервната система, сетивните органи и съществуването на излъчвания с противен аромат ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Снежана Иванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР