Час и половина след обръщението на президента Румен Радев, в

...
Час и половина след обръщението на президента Румен Радев, в
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Опасно е да атакува прокуратурата, затова си търси друг враг

Час и половина след обръщението на президента Румен Радев, в което разгласи, че снема доверие от държавното управление, министър председателят Бойко Борисов отиде на строителната площадка на водопроводната връзка сред София и Перник, шофирайки джипа си. На живо във фейсбук профила му бе излъчена инспекцията на министър-председателя, след което той отговори на въпроси на публицисти, които подлага на критика, че приказват като мисирки.

" Аз декември месец съм свалил от него. Това е формалният коментар ", разгласи Бойко Борисов в отговор на въпроси на публицисти за изказването на президента. Преди това сподели, че още през декември е разгласи: " За мене той не е президент като обединител, тъй като разединява нацията ".

Според Борисов президентът си търси зложелател и изказването му има директна връзка сред записите, които прокуратурата разгласява. " Прокуратурата е рисково да атакуваш, по тази причина си търсиш различен зложелател ", сподели още министър-председателят.

" Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Няма. Изказваме си мандата и се занимавам с партията ", разгласи още Бойко Борисов. Той сподели, че сътрудници на Радев споделят, че той мисли за партия.

" Хабите ми силата, не ме интересува ", разгласи още Борисов. Той на няколко пъти сподели, че няма пресечни точки с държания глава и това ще го облекчи.

" Той ли ни е избирал? Как ще го смъкна нещо, което няма ", сподели още министър председателят.

Пред Би Ти Ви министърът на стопанската система Емил Караниколов благодари на президента за поддръжката до момента. " Явно до момента ни е подкрепял ", сподели още Караниколов. След това сподели, че политическият хайлайф има проблем: " Сами си нямаме доверие, пък желаеме доверието от жителите ".

Пред БНР президентът Росен Плевнелиев сподели, че това е генералска борба сред положителния и неприятния военачалник. " Ако нямаш идея, имаш потребност от война ", добави Плевнелиев. Той прикани да се запитаме каква е идеята на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и непрекъснато е бил контра на ръководещите, че Радев е заложил единствено на картата, че той е честен стожер и моралната опция за българските жители, а най-после се е провалил.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР