Чаканият в Спартак Варна Мохамед Туре, по - известен като

...
Чаканият в Спартак Варна Мохамед Туре, по - известен като
Коментари Харесай

Мозиньо ще се присъедини към Спартак февруари

Чаканият в Спартак Варна Мохамед Туре, по - прочут като Мозиньо, се чака да дойде във Варна идващия месец. Самият състезател, както и клубното управление на " соколите ", работят по документите за работна виза. Тя ще отнеме време и вероятно присъединяване на футболиста от Кот д `Ивоар в първия мач против Лудогорец е под въпрос.

Иначе Мозиньо се намира в много добра форма, защото във всички 17 мача този сезон за Канелас 2010 в Трета лига на Португалия е бил корав титуляр и единствено в 3 от тях е бил заменян в самия им край. Отличава се с добра техника и физическа мощност. Играе и с двата крайници. В последната среща, като посетител на Фафе, той се разписва за отбора си за крайното 2:0. Дотук, от началото на сезона, той е осъществил 5 гола и се е отчел с 1 асистенция. Любопитното е, че системата в която постоянно играе тима му, е 3-5-2. Много е евентуално постоянно на такава скица да залага Димитър Димитров - Херо в Спартак Варна, където Мозиньо да е един от двамата нападатели. В португалския си отбор той се подвизава най-често на такава позиция, като по-рядко е употребен като краен нападател.
Мозиньо е висок 1,79 м и тежи 69 кг. На 25 години е. Във визитката му личат още тимовете на Авеш, Оливейрензе и Културал Леонеса.
Любопитното е, че е играл против Реал Мадрид като футболист на Културал Леонеса. Това се случва през 2016-а година при загубата на неговия отбор с 1-7 в 1/16-финален мач в шампионата за Купата на Краля. Той влиза като запаса в 62-ата минута и играе на дясното крило в зоната на Фабио Коентрао.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР