Чадърът на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Малко

...
Чадърът на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Малко
Коментари Харесай

Хайде на евтините чадъри на морето , в Бургас сянката е 1,20 лв, в Слънчев бряг 10 лв

Чадърът на морето в Бургас ще коства 1.20 лева Малко по на север - в Слънчев бряг - обаче цената му ще е близо 9 пъти по-висока - към 10 лева Това демонстрират данни от концесионери на плажове, съобщи Би Ти Ви.

Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите като м.г. - 5 лева. за шезлонг и 5 лева за чадър. Цените в курорта " Св. св. Константин и Елена "  ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лева " Тази година резервираме цените, няма да има нарастване ", изясни Андрей Василев, представител на концесионера на плажната линия във Варна и курорта " Св. св. Константин и Елена ". Подготовката на плажната линия във Варна обичайно стартира към 24 май, до момента в който плажът на „ Св. св. Константин и Елена “ ще бъде квалифициран за най-нетърпеливите плажуващи по-рано, в случай че времето за това е уместно. " Първите чартъри с посетители от чужбина идват в курорта по-рано, тъй че се постанова да сме подготвени за тяхното идване “, означи той.

" Тази година плажът в " Албена "  остава на цените от предходната година, т.е. един чадър с два шезлонга ще е на цена от 21 лева Всички посетители, които са настанени в нашите хотели, ще се любуват на включени в пакета си чадъри и шезлонги от трети ред към плажната алея ", изясни и Велина Гюмова, старши управител " Продажби "  в курорта " Албена ". Тя добави, че първи и втори ред остават против възнаграждение, както беше и предходната година. Свободните зони на плажа се резервират на 50%, тъй че да има задоволително място за всички посетители, без значение дали са настанени в хотел в комплекса или не.

Чадърът в Бургас това лято ще е 1.20 лева, един от най-евтините дружно с този на къмпинг " Нестинарка ", където шезлонг или чадър следва да костват по към 0.36 лева В " Слънчев бряг " обаче сянката ще коства към 10 лева, като за два шезлонга с чадър таксата излиза към 30 лева На шофьорския плаж на " Алепу " чадърът ще е 6 лева, а шезлонгът - 8 лева В Поморие-Изток, както и на централния плаж в Созопол, цените ще са по 7 лева за чадър, а в Крайморие - по 8 лева, а за шезлонг - 7 лева

Концесионерите на морски плажове създават приложение, посредством което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е належащо да оставят хавлия, с цел да запазят място на първа линия на морето. То би трябвало да проработи преди формалното разкриване на сезона на 1 юни. Приложението ще помогне да се избегне порочната практики, като заплащане на спасители и спомагателни такси. Чрез приложението ще може в действително време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени, като посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

" Всички ще имат достъп в действително време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират непосредствено и да си го заплатят онлайн, като по този метод се заобикалят порочни практики заплащане на трети лица, спомагателни таксувания - безотчетни ", съобщи пред БГНЕС Симеон Цветков - ръководител на Асоциацията за развиване на дейностите по ръководство на морските плажове. Според него поскъпването на чадърите това лято няма да надвиши 15%, като това е увеличение на концесионната такса. По думите му най-високите цени на чадъри и шезлонги са към 10-15 лв., които се съпоставят с околните плажове по гръцкото Черноморие, където цените са към 6-10 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР