Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ (CFPB) глоби

...
Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ (CFPB) глоби
Коментари Харесай

Wells Fargo е глобена с $3,7 милиарда заради нарушения при лихвите по заеми

Бюрото за финансова отбрана на потребителите на Съединени американски щати (CFPB) санкции една от най-големите банки в страната - Wells Fargo & Co., с общо 3,7 милиарда $ за голям брой нарушавания при изчисляването на лихвените заплащания по разнообразни заеми, оповестява MarketWatch.

Банката ще изплати 2 милиарда $ за погашение на обезщетения на кредитополучателите, а на 1,7 милиарда $ възлиза наложената санкция от CFPB санкция.

" Wells Fargo постоянно нарушава закона и визира милиони американски фамилии ", сподели в изказване шефът на CFPB Рохит Чопра.

Според данни на бюрото банката е пресметнала погрешно лихвените заплащания по ипотеки и заеми за коли, което е предиздвикало някои кредитополучатели да изгубят домовете и колите си. Wells Fargo също таксува нелегално клиентите си с по-високи такси за овърдрафт по кредитни карти.

В изказването на регулатора се отбелязва още, че компенсационните заплащания ще бъдат преведени на притежателите на общо 16 милиона сметки.

Във финансовите си доклади за четвъртото тримесечие на 2022 година банката възнамерява да регистрира оперативна загуба от 3,5 милиарда $ (2,8 милиарда $ след облагане) заради наложената глобаа.

През последните години Wells Fargo нееднократно е упреквана в съществени нарушавания. Така през февруари 2020 година банката се съгласи да заплати 3 милиарда $ за споразумяване на исковете. През декември 2018 година тя заплати още 575 милиона $ по искане на американските управляващи. През април 2018 година федералните регулатори пожелаха от банката за 1 милиард $ за измами и на пазара на автомобилни и ипотечни заеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР