Бюджетният дефицит на САЩ достигна рекордните над 3 трилиона долара,

...
Бюджетният дефицит на САЩ достигна рекордните над 3 трилиона долара,
Коментари Харесай

Рекорд: Дефицитът на САЩ стигна 3 трлн. долара

Бюджетният недостиг на Съединени американски щати доближи рекордните над 3 трилиона $, воден от големите разноски на държавното управление за облекчение на последствията от ковид.

Федералното държавно управление е похарчило над 6 трлн. $ през първите 11 месеца на финансовата си година (започваща на 1 октомври, б.р.), от които, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати. Разходите фрапантно надвишават събраните от налози 3 трлн. $.

Дефицитът е над 2 пъти по-голям от предходния годишен връх, подложен през 2009 година Тогава Вашингтон се бореше с последствията от финансовата рецесия през 2008 година, напомня BBC.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Огромните средства, които отпуснаха управляващите в Съединени американски щати, с цел да вд...

Още преди пандемията Съединени американски щати бяха на път да реализират недостиг от над 1 трлн. $ тази година – считан за огромен съгласно историческите стандарти. Но разноските, утвърдени за да се смекчи финансовото влияние на вируса, взривиха тези прогнози.

Бюджетната работа на Конгреса този месец предвижда, че Съединени американски щати евентуално ще имат годишен недостиг от 3,3 трлн. $, над 3 пъти по-голям от този през предходната година. Финансовата година на федералното държавно управление завършва в края на септември. Общият се чака да надвиши 26 трлн. $.

" Неустойчив "

На чуване във Вашингтон през юни ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл призна пред членовете на Конгреса, че пътят на разноските на Америка е " нестабилен ", само че уточни, че намаляването на дефицита не би трябвало да бъде приоритет поради положението на стопанската система.

през интервала април-юни, което е най-лошото тримесечно стесняване в историята. Данните демонстрират, че съкращенията на работни места и затварянето на бизнеси не престават.

, макар последователното отваряне на стопанската система, оповестиха от Министерството на труда.

Много консерватори във Вашингтон обаче остават скептични към бъдещи фискални разноски. Тази седмица Републиканците предложиха в Конгреса проект за 300 милиарда $, само че той беше отритнат от Демократите с претекста, че е надалеч от желаните от тях над 3 трлн. $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР