Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и той

...
Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и той
Коментари Харесай

Левски намалява бюджета с 300 %, Колев обяви точни суми и разясни за 4-милионния дълг на клуба

Бюджетът на Левски ще бъде понижен с 300% и той ще падне до 500-600 хиляди лв. на месец. Това разгласи през днешния ден ръководителят на УС на сините Павел Колев. Той добави, че належащите отговорности на клуба са над 4 млн. лв. и обясни към кого тъкмо са те.

“Новият бюджет на Левски ще е към 500-600 хиляди лв. на месец, като към това би трябвало да влезат и парите към Национална агенция за приходите. На процедура с 300% ще се понижи месечният бюджет на Левски. Вече сме надалеч от тези параметри от началото нагодината, които бяха към 1,5 млн. лв. на месец. Към август са към 800 000 лв. на месец.

Предстои среща с Национална агенция за приходите през август, когато имаме опция да покажем някакви парични потоци. Ще беседваме с тях на тематика по какъв начин да продължим да съблюдаваме съглашението и това да не се отрази тежко на финансовото положение на клуба”, сподели Колев.

Ето какви са належащите отговорности на Левски, оповестени от Колев:

2,6 млн. лв. към футболисти;
Дългове под формата на налози към държавата;
100 000 лв. Данък добавена стойност за месец юли, поради огромните обороти на почитател магазина;
Задължение към български клуб, който се е съгласил да го отсрочи;
Задължения за налози и осигуровки.

“Задълженията са някъде към 4 млн. и нещо. Към това влиза и обвързване към задграничен клуб. Падежът е още от февруари. Клубът демонстрира схващане, само че УЕФА няма да прояви, защото сме под мониторинг”, добави Павел Колев. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР