Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

...
Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година
Коментари Харесай

Искат увеличение на бюджета летните олимпийски игри за Париж 2024

Бюджетът на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година се чака да се усили с 10 %, частично поради високата инфлация, оповестиха домакините, представени от БНР.

Организационният комитет имаше първичен действен бюджет от към 4 милиарда евро (4.1 милиарда долара), само че ще показа модифицирана сума на среща на борда идващия месец, която се чака да доближи 4.4 милиарда евро (4.5 милиарда долара).

Домакините оповестиха, че половината от спомагателните средства са нужни за покриване на въздействието от инфлацията, до момента в който част от тях ще отидат за спомагателни разноски за церемонията по откриването на река Сена и разноски като човешки запаси и киберсигурност.

Общият бюджет за олимпиадата в Париж, в това число разноските за създаване и възобновяване на обекти, е към 8 милиарда евро (8.2 милиарда долара) и към този момент се е нараснал от в началото избраната сума.

От друга страна, уредниците чакат да генерират повече доходи от продажбата на билети, в сравнение с в началото чакаха, и споделиха, че към този момент са си обезпечили 80 % от приходите от 1.1 милиарда евро от спонсорски покупко-продажби, които са подписали.

" Надхвърлихме упованията си като спонсорски контракти. Бяхме си сложили за цел до края на годината да достигнем 80 %. Вече постигнахме тази цел предварително и даже би трябвало да надхвърлим 90 % през идващите седмици ", сподели Тони Естанге, президент на организационния комитет на Париж 2024.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР