Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България. Това

...
Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България. Това
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Това е най-социалистическият бюджет в най-новата история на България

Бюджет 2024 е най-социалистическият в най-новата история на България. Това съобщи пред БНР икономистът Кузман Илиев.

Според него от позиция на разноските Асен Василев прави желан от всички бюджет - за всички по доста. Той акцентира, че в приходната част обаче има изстискване и доста компликации за тези, които вършат добавената стойност. Когато започнеш под паника да изпускаш бюджета, предприемаш и безумни данъчни, административни тежести, с които да напълниш хазната, разясни той.

По думите му дефицитът ще остане и даже ще се усили. Буквално си купуваме време, което ще се върне на поколенията по-късно, посочи икономистът,

Кузман Илиев уточни, че в бюджета ще се отвори голяма дупка. За тази година ни се отваря дупка, а идната година отново залагаме голям недостиг. Няма логичност в това. Не може в разходната част да раздуеш ужасно доста, а в приходната да кажеш - нямам визия, в случай че не ви харесват тези безумни хрумвания като налози, орежете вие, посочи той.

Икономистът недоумява за какво в случай, че стопанската система пораства отново вършим недостиг. Според него е допустимо поради кавгите в некоалицията да се парират някои от безумните оферти като облагането на бакшиша и донос-бонус.

По отношение на глобката той съобщи, че това, което я споява, е евроатлантизмът, само че единствено за пред нашите сътрудници. В същото време вътрешно всеки дърпа чергата към себе си, сподели още Илиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР