Бюджет 2023 Бюджет и финансиДепутатите удължиха бюджета и ограничиха големите

...
Бюджет 2023 Бюджет и финансиДепутатите удължиха бюджета и ограничиха големите
Коментари Харесай

Депутатите сложиха край на отстъпката от 25 ст. от горивата

Бюджет 2023 Бюджет и финансиДепутатите удължиха бюджета и ограничиха огромните разходиБюджет и финансиСлужебният кабинет желае отстъпката за горивата да остане още месец
Депутатите сложиха завършек на отстъпката от 25 ст./литър гориво с отхвърли си да удължат мярката по молба на финансовия министър Росица Велкова. Схемата ще завърши на 31 декември, защото даже да има средства за нея, тя не бе призната като част от Закона за удължение действието на бюджета и Националната организация за приходите не може да я управлява след тази дата.

Министерският съвет не може да разпорежда функционалности на Национална агенция за приходите, защото функционалностите на Национална агенция за приходите са написани в закон и само Народното събрание може да разпореди функционалности на Национална агенция за приходите “, разяснява след взетото решение на Народното събрание финансовият министър Росица Велкова.

Текстът на Велкова за отстъпката от горивата обаче влезе за обсъждане едвам в последния вероятен миг при гласуването на удължителния закон и не бе разисквана по време на второто четене на законопроекта в комисия.

Идеята на финансовия министър бе мярката да продължи и в първия месец на новата година, до момента в който бъде изчистен вид на нова скица на служебния кабинет и тя мине публично разискване. Временната власт смяташе мярката да бъде таргетирана и да се покрие от предплатено платения налог от свръхпечалбата на „ Лукойл Нефтохим “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинавтомобилни горива отстъпка ПоследниНай-четениБюджет и финанси 0 Депутатите сложиха завършек на отстъпката от 25 ст. от горивата Компании 48 Скандалът Cambridge Analytica: Meta се съгласи да заплати невиждана до момента сума Политика 164 Путин наруши личния си закон за войната в Украйна Накратко 452 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Енергетика 2963 Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван Регулации 2411 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Компании 2399 Върховният съд спря една от покупко-продажбите на Vivacom Индустрии 2390 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР