Бюджет 2023 беше приет, въпреки думите на Асен Василев, че

...
Бюджет 2023 беше приет, въпреки думите на Асен Василев, че
Коментари Харесай

Бюджет 2023: Повече пари за образование и увеличени заплати

Бюджет 2023 беше признат, макар думите на Асен Василев, че се отхвърля. След близо 20-часово съвещание депутатите одобриха значими промени за приходите и разноските на страната. Не закъсняха и мненията по тематиката.  

„ В реалност фръцкането на финансовия министър за бюджета е пунта мара. Никаква заплаха държавното управление да падне не е имало. Сериозните оферти за повдигане на заплати, които товарят разноските с над 400 милиона, измежду които първенци са Министерство на вътрешните работи, минаха. Останаха енергийните помощи за бизнеса и 9% Данък добавена стойност за заведенията. Другото беше спектакъл ”, разяснява Емилия Милчева.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров също направи малко резюме в ранните часове след съвещанието.

„ По предложение на ГЕРБ-СДС средствата в бранш “Образование ” се усилват с 580 млн. лева в Бюджет 2023.

С 15% се усилват заплатите на чиновниците в Национален осигурителен институт след предложение на ГЕРБ-СДС в Бюджет 2023.

Парламентът одобри предлагането на ГЕРБ-СДС за увеличение на средствата  за вероизповеданията в страната в Бюджет 2023.

Възнагражденията на военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата се усилват. За задачата ГЕРБ-СДС предложи, а Народното събрание гласоподава още 75 млн. лева В Бюджет 2023.

По предложение на ГЕРБ-СДС заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъдат нараснали. За задачата Народното събрание гласоподава в Бюджет 2023 в допълнение 150 млн. лева

От 1 юли с 20% се усилват заплатите на чиновниците в ЦСМП и РЗИ по предложение на ГЕРБ-СДС. За задачата Народното събрание гласоподава в допълнение 36 млн. лева

По предложение на ГЕРБ-СДС Народното събрание отпусна 11 млн. лева повече за възнагражденията на чиновниците в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “.

По искане на ГЕРБ-СДС заплатите на чиновниците в БАБХ, Изпълнителната организация по горите, Селскостопанската академия и други ще бъдат увеличени от 01.08.2023 година “

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков благодари „ целия тим, с който бяхме дружно до 6 часа сутринта в Народното събрание, един до друг, с цел да приемем бюджет с 3% недостиг, съответна обществена стратегия и с ограничения, изсветляващи стопанската система “. По думите му това е бюджет, който дава път на България към еврозоната.

„ Бюджетът е в в началото заложените параметри - с 3% недостиг, със сериозна финансова стратегия, с едно преразпределение на част от финансовите разноски към в допълнение възнаграждение, което Народното събрание гласоподава, в размер на към 300 000 000 лв.. “, разяснява от своя страна Асен Василев. По думите му в огромната си част фискалните ограничения са непокътнати по този начин, че да се съберат приходите. Гласуването на план-сметката на страната стартира с приемането на редица промени в данъчните закони, по които имаше съществени и продължителни диспути. 

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев подлага на критика признатия бюджет: Магистрали – няма, Тунели – няма, Мостове – няма, Спрени обири за 8 милиарда – няма, Изчегъртани – няма. Няма, няма, няма... Източиха парите на енергетиката, с цел да „ вържат двата края “. Който ръководи следващата година, да му мисли! “, написа Добрев. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР