- бяха последните думи на Явор Божанков като част от

...
- бяха последните думи на Явор Божанков като част от
Коментари Харесай

Явор Божанков: Борисов е на финала на кариерата си, но колко ще продължи този финал?

- бяха последните думи на Явор Божанков като част от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в предходния, 48-ми парламент, след тях той беше изключен.

На идните Явор Божанков се явява като лидер на листата в Габрово, част от гражданската квота на новата коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Божанков стартира акция си с шегата, че е помолил изкуствения разсъдък ChatGPT да сформира парче за България в жанр 2Pac, а той му е написал: " Корупцията в България е цар " - нищо, че не е Венецианската комисия.

Седмица преди вота приказваме с него за корупцията, цената, която заплаща обществото за нея, съветското въздействие и ролята на президента Румен Радев в българския политически живот.

Кои са главните тематики, които съгласно вас стоят пред 49-тото Народно събрание - с или без държавно управление? Какво би трябвало да свърши Народното събрание, в какъв порядък и с какви цели?

В незабавен порядък са измененията в наказателно-процесуалния кодекс, правосъдната промяна. Ако предишният парламент преднамерено задуши тази промяна, в този момент не трябва да губим време и да разрешаваме на същите хора да я спрат за повторно. Последните събития потвърждават, че имаме потребност от тази промяна в действителност незабавно.

Например, ремонтите на пътищата - това е най-елементарният проблем за откриване от прокуратурата, при него кражбата е явна и не може да бъде скрита, тя е там, асфалтът липсва. Същата прокуратура прави конференция, намира записи, след два дни разпознава кой е в записа и отново същата прокуратура две години не може да разпознае гласа на Борисов.

Това са два емблематични образеца за какво ни е нужна правосъдна промяна незабавно. Нашата задача в акцията е да разбираем на хората връзката сред тази промяна и тяхното богатство, равнището на възнаграждение, приходите и пенсиите, въобще благосъстоянието в обществото.

В акция обаче е по-лесно да се обвържеш с " джендъри ", със Сорос, с Щатите, само че да не назоваваш същинските проблеми. По-лесно е да си популист, да кажеш „ Вдигам заплатите “, „ 5 000 лева минимална заплата, 4 000 лева пенсия “. По-трудно е да кажеш на хората, че тази промяна ще даде плод след време, както се случи в Румъния. Няма две отзиви, че в Румъния действителната правосъдната промяна стои в основата на напредъка на страната.

Факт е, че България е най-уязвимата страна за съветско въздействие в Европа. От върха на страната, самият президент първо съобщи, че явно Русия щяла да завоюва войната. Той е вероятно единственият президент в Европа, който през ден или зове някой военнолюбец или заявява, че България няма да взе участие във войната.

Тука към този момент има външнополитически риск България трайно да бъде откъсната от сърцето на Европа и този проблем може да бъде решен единствено с работещо държавно управление. Ако властта остане още в ръцете на президента, той задоволително ясно е показал накъде води страната.

Какъв бюджет ще гласувате?

Сега служебното държавно управление в някакъв чудноват синхрон с Борисов разгласи банкрут на страната.

Първо Борисов обясняваше по какъв начин страната е доста зле и след три дни финансовият министър сподели, че страната е пред банкрут. Заговори се за откачане на лв. от настоящия курс на еврото, което е страховит прелом. Това изявление има действителни последици върху икономическия и капиталовия климат.

Ден по-късно и самият президент, и служебното държавно управление, и вицепрезидентът споделиха „ Не, не, страната няма да банкрутира “. Министърът на финансите обаче не е уволнен. Защото тук цялата концепция беше да внушат на хората, че кабинетът " Петков " за 7 месеца по този начин е управлявал, че страната към този момент е банкрутирала. Малка детайлност е, че служебният кабинет ръководи два пъти повече от кабинета " Петков ".

Ние сме посочили, че можем да създадем бюджет, който може да усилва приходи. Бюджет, който да не влага средства в тия прословути пътно-строителни компании, в случай че няма ясни гаранции за качество и транспарантно вложение. И не на последно място бюджет, който би трябвало да държи избран недостиг, с цел да може България да влезе в Еврозоната. И подобен бюджет е вероятен.

 Явор Божанков, лидер на листа Габрово на ПП-ДБ
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР