Бягащите от Украйна бежанци са все по-уязвими за трафиканти на

...
Бягащите от Украйна бежанци са все по-уязвими за трафиканти на
Коментари Харесай

Украинските бежанци за застрашени от трафик на хора

Бягащите от Украйна бежанци са все по-уязвими за трафиканти на хора, до момента в който в страната им бушува война, сочи оповестен през днешния ден нов отчет на Неправителствени организации, призоваващ към вписване на жертвите, изключително на малолетните непридружени мигранти, съобщи Франс прес.

Повече от два милиона деца са избягали от Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, съгласно отчет от 42 страници, формиран от нидерландската неправителствена организация за битка с трафика на хора “Ла Страда”, поръчан от английската организация “Фрийдъм фънд”.

“Хората, бягащи от войната, главно дами и деца, са извънредно уязвими за риска да станат жертва на полова или трудова употреба, до момента в който безскрупулни проведени незаконни групи и човеци се възползват от кризата”, показват в официално съобщение двете организации.

Вече има признаци за случаи на трафик на хора от началото на войната “и е допустимо тези опасности да набъбнат в един предстоящ интервал, в случай че войната продължи”, сочи отчетът.

Документът, основан по-специално на проучвания, направени през март и април, с цел да помогне на Организация на обединените нации в контактите с разнообразни страни, приканва за “спешни действия” на европейските държавни управления и на интернационалните организации “за вложение в насърчаването на регистрацията на бежанците за да им се обезпечи бърз достъп до ограниченията за закрила”.

В частност, малолетните непридружени мигранти и разграничените от фамилиите им деца би трябвало да бъдат разпознати и регистрирани “възможно най-скоро”, и проследявани в точките на преноса им, приканва още отчетът.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР