Бутания ал-Рами е 6-годишно момиче от Йемен, което се оказа

...
Бутания ал-Рами е 6-годишно момиче от Йемен, което се оказа
Коментари Харесай

Тя трогна цял свят. Малко момиче от Йемен остана без око заради ударите на Саудитска Арабия, а снимката му предизвика вълна от съчувствие

Бутания ал-Рами е 6-годишно момиче от Йемен, което се оказа една от жертвите на новите удари на Саудитска Арабия, които кралството прави върху най-бедната арабска страна от 2015 година насам, написа Дейли мейл. Арабската военна коалиция, която има поддръжката на Съединени американски щати, към този момент две години бомбардира освен бунтовниците в Йемен, само че и цивилни цели. В резултат на това има повече от 12 000 почтени жертви, сред които 1 500 деца.


Бутания има шанс, че не е измежду починалите. Тя единствено е останала без едно око. Загинали са всичките членове на фамилията й. Снимката, на която се вижда по какъв начин се пробва да отвори изваденото си око, провокира същински пожар в обществените мрежи.




Хора от целия свят започнаха да споделят тази фотография в символ на взаимност с нея и другите деца - жертви на бруталните офанзива над Йемен. Вече този знак закупи и форма - хората разгласяват селфита, на които демонстрират по какъв начин се пробват да отворят окото си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР