Бурята "Елинор", с пориви на вятъра на места до 160

...
Бурята "Елинор", с пориви на вятъра на места до 160
Коментари Харесай

Елинор помете Европа, взе жертва

Бурята "Елинор ", с пориви напразно тук-там до 160 километра в час, връхлетя Западна Европа.
Във Франция има един умрял и минимум петнадесет души ранени. В Швейцария са потърпевши няколко индивида, съобщи Асошиейтед прес. Жертвата на бурята е скиор във Френските Алпи, който бил ударен от повалено от вятъра дърво в Морийо, в департамента От Савоа.

Бурята сътвори и транспортен безпорядък в редица страни, дерайлираха влакове в Швейцария и Германия, стотици хиляди семейства във Франция, Швейцария, Ирландия и Англия останаха без електричество.

Бурята стана причина за анулация на полети в Цюрих и Базел, в Швейцария. Камион се прекатурна на автомагистрала поради ветровете. Хиляди семейства в региона на езерото Цюрих останаха без ток.

На Албиона най-тежко засегнатите региони са в Северна Ирландия и централна Англия. Има напълно и отчасти затворени пътища от паднали дървета. На места във Англия скоростта напразно е била към 140 километра в час. Обявени са предизвестия за заплаха от високи приливи.

Обилните превалявания са предизвикали и доста наводнения. Големите талази срутиха отчасти стена на пристанището на Корнуол и предизвикаха наводняване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР