Бурята Даниел, която потопи част от Гърция, връхлетя и Либия.Съобщава

...
Бурята Даниел, която потопи част от Гърция, връхлетя и Либия.Съобщава
Коментари Харесай

След Гърция, Даниел връхлетя Либия. 10 хиляди души са в неизвестност

Бурята " Даниел ", която потопи част от Гърция, връхлетя и Либия.

Съобщава се, че 1/4 от град Дерна в източната част на Либия е била унищожена от наводненията, откакто язовирни стени са се спукали след изобилните дъждове.

Due to catastrophic flooding in Libya, about 5,000 people died in the city of Derna alone, - Al Jazeera

The media report more than 10 thousand missing.
— UNEWS (@UNEWSworld)
Досега, единствено в региона на Дерна, са открити телата на минимум 1000 души. Очакванията са броят на жертвите да бъде доста по-голям.

Reuters оповестява, че 10 000 души се смятат за изчезнали, базирайки се на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC).

" Можем да потвърдим от самостоятелни източници, че броят на изчезналите хора е достигнал 10 хиляди до момента ", съобщи Тамер Рамадан, началник на делегацията на IFRC в Либия.

Най-вероятно скоро Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец ще насочи апел за незабавно финансиране в поддръжка на жертвите на наводненията в Либия.

В засегнатите региони е няма достъп до здравни услуги, заслон, проблеми има и с питателните и нехранителни артикули.

Африканската страна е политически разграничена на Източна и Западна.

След протеста от 2011 година, когато беше свален режима на Муамар Кадафи и продължаващия спор в района, публични услуги в Либия на процедура няма.

Международно приетото държавно управление в Триполи не управлява източните региони, само че е изпратило помощ за Дерна. За тази цел от западния град Мисрата е изхвърчал минимум един аероплан, предава Reuters.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР