Бургаският апелативен съд потвърди решението на Ямболските окръжни магистрати и

...
Бургаският апелативен съд потвърди решението на Ямболските окръжни магистрати и
Коментари Харесай

Лоши новини от съда за окошарения контрабандист на скъпи авточасти за лимузини и валута в Бургас

Бургаският апелативен съд удостовери решението на Ямболските окръжни магистрати и остави в ареста Денис Хюсеинов. Той бе арестуван в края на предишния месец от граничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово” с Аудито си, пробвайки се да влезе в България, превозвайки 191 скъпи автомобилни елементи за Мерцедес Бенц, както и носейки в себе си над 25 хиляди евро в кеш, написа " Флагман ".

Адвокатите на арестувания за контрабанда турски жител Денис Хюсеин желаеха от Бургаския апелативен съд обвиненият да бъде пуснат под гаранция.

Защитата пледираха той да бъде освободен от ареста, защото работел във компания, търгуваща точно с този вид скъпи елементи за Мерцедес Бенц. Денис правел следващия си курс към Западна Европа, когато обаче „ не запомнил да заявява частите на границата и не знаел, че не трябвало да носи толкоз доста кеш в себе си”. Според отбраната тези елементи даже били бракувани и той трябвало просто да ги транспортира от точка „ А” до точка „ Б”.

Защитата показа клиента си като образцов мъж с правила, семейство и 3 деца, който няма съображение да се укрие – тотална контра на тезата на ямболските магистрати, които го оставиха в ареста още в края на септември. Адвокатите на Денис пледираха той да бъде пуснат под гаранция от 20 до 30 хиляди лева, като даже показаха документ за това, че обезпокоеният му шеф бил заплатил едномесечен престой в хотел в Ямбол, с цел да подсигурява пред съда, че служителят му няма да се укрие. Те показаха и документ за адресна регистрация в същия хотел, в допълнение потвърждаваща тезата им.

Самият обвинен пък съобщи, че е болен от диабет и не е взимал медикаментите си от 9 дни, откогато е в ареста. Това било по този начин, тъй като всеки ден го уверявали, че „ още на следващия ден излиза” и той решил, че няма да са му нужни. В разследване на прекъснатото лекуване Денис изясни, че на краката му към този момент са се появили ужасни рани, които той даже понечи да покаже пред магистратите.

Съдът обаче реши, че тези доводи не са задоволителни и остави в ареста турчина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР