Burgas24.bg виж галерията Не ни прогонвайте в чужбина, без нас здравеопазването

...
Burgas24.bg виж галерията
Не ни прогонвайте в чужбина, без нас здравеопазването
Коментари Харесай

Медицинските сестри зоват: Не ни прогонвайте в чужбина, без нас здравеопазването ще умре!

Burgas24.bg виж галерията " Не ни прогонвайте в чужбина, без нас опазването на здравето ще почине! " – това един от лозунгите на медицинските сестри, излезли на митинг в Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Както към този момент съобщихме десетки се събраха през днешния ден пред постройката на Община Бургас. В тяхна поддръжка слезе и зам.-кметът по опазване на здравето доктор Лорис Мануелян. Основното искане на здравните служащи е да получават почтени заплати за труда си. Според тях това значи най-малко две минимални работни заплати и повишение на добавката за нощен труд. Протест се състоя и пред постройката на УМБАЛ-Бургас.

" С тези заплати не можем да съществуваме! Ние сме неоценени, работим за минимална заплата. Принудени сме да работим на 2-3 места ", сподели пред камерата на Burgas24.bg дългогодишната здравна сестра Кристина Иванова, която след дълги години работа в наши лечебни заведения, емигрира в Англия.

" Там се усещам оценена. Искам и моите колежки тук да получават това, което заслужават. Ние сме доста добре подготвени. Българските медицински сестри са съвършени, могат да вършат това, което медицински сестри в Англия освен не могат да знаят, а се прави от лекари ", добави Иванова.

Повече за митинга вижте в нашето видео и изложба със фотоси!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР